Feyenoord denkt aan tandem Kuijt-Guidetti

Reacties

Feyenoord maakt serieus werk van de bezetting van de voorhoede komend seizoen. Dirk Kuijt keert komende zomer zo goed als zeker terug, terwijl technisch directeur Martin van Geel nog knopen moet doorhakken over John Guidetti en Colin Kazim-Richards.

Feyenoord denkt aan tandem Kuijt-Guidetti

Guidetti speelde in het seizoen 2011/12 op huurbasis voor Feyenoord en vergaarde een heldenstatus in De Kuip. De spits van Manchester City, die nu is uitgeleend aan Celtic, was twintig keer trefzeker in 23 competitieduels. De Zweed speelde daarna bijna twee jaar nauwelijks wedstrijden, nadat hij, als speler van Feyenoord, werd getroffen door een virusinfectie.

Afgelopen zomer durfde Van Geel de gok met Guidetti niet aan. 'Het is financieel een te groot risico', reageerde de technisch directeur eind augustus. De spits gold als een van de kandidaten om de naar Southampton vertrokken Graziano Pellè op te volgen in De Kuip, maar de Rotterdammers twijfelen aan zijn fysiek. Een klein half jaar later lijken de twijfels rond Guidetti weg.

Dit seizoen begon Guidetti uitstekend bij Celtic met zes doelpunten in zijn eerste negen competitiewedstrijden, maar tijdens de laatste twaalf duels in de Schotse Premier League scoorde hij slechts twee keer. Ook is hij niet altijd meer verzekerd van een basisplaats. Eerder deze week liet hij weten graag terug te keren naar Feyenoord, terwijl Van Geel afreisde naar Schotland.

Guidetti lijkt dus opnieuw in beeld en dat zou slecht nieuws kunnen zijn voor Kazim-Richards, die wordt gehuurd van Bursaspor. De 28-jarige aanvaller beleeft bij de Rotterdammers zijn meest productieve seizoen: in 28 officiële duels was hij elf keer trefzeker. De momenteel geblesseerde Turk kan transfervrij worden ingelijfd en ziet dat ook zeker zitten, maar de vraag is of het gevoel van Feyenoord wederzijds is.

In die zin is het ook belangrijk welke trainer er komend seizoen voor de groep staat. Fred Rutten vertrekt al na één jaar uit Rotterdam, maar onduidelijk is nog wie hem opvolgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.