Feyenoord defensief sterk, Esteban meeste keren de nul

Reacties

● Feyenoord speelde 36 keer eerder thuis tegen AZ in de Eredivisie, waarvan 23 duels een zege opleverden voor de Rotterdammers (G5, V8).

Feyenoord defensief sterk, Esteban meeste keren de nul

● Feyenoord wist slechts twee van de laatste zeven thuiswedstrijden in de competitie met AZ te winnen (G2, V3).

● AZ heeft al vijf Eredivisieduels niet gewonnen van Feyenoord (thuis en uit); de laatste zege vond plaats in september 2011 (2-1 in Alkmaar).

● Feyenoord-coach Fred Rutten verloor zijn laatste drie Eredivisie-ontmoetingen als trainer tegen AZ (één met PSV en twee met Vitesse).

● Feyenoord won de laatste vier thuiswedstrijden in de Eredivisie en hield in drie van die wedstrijden de nul (doelcijfers 10-1).

● Bij wedstrijden van Feyenoord vielen dit seizoen 33 goals; zes minder dan bij elk ander Eredivisieteam.

● Opvallend: de laatste vier thuiswedstrijden van Feyenoord (alle competities) eindigden allen in 2-0.

● Feyenoord-goalie Kenneth Vermeer kreeg in zijn laatste 387 speelminuten in De Kuip geen doelpunt tegen (alle competitie) en zag sindsdien negen schoten op zijn doel afgevuurd (acht gered door Vermeer, één van de lijn gehaald).

● Feyenoord heeft met negen tegentreffers de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie. De Rotterdammers krijgen ook veruit de minste schoten op doel tegen (dertig na veertien speelronden).

● Miquel Nelom staat voor zijn honderdste Eredivisieduel (nu 67 voor Feyenoord en 32 voor Excelsior)

● AZ heeft vijf van de zeven uitwedstrijden dit seizoen gewonnen (V2); in 2006/07 won het voor het laatst zoveel uitduels na zeven wedstrijden (W6, V1).

● Alleen PSV (zestien uit acht wedstrijden) pakte meer punten in uitduels dit Eredivisieseizoen dan AZ (vijftien uit zeven wedstrijden).

● Opvallend: AZ is de enige ploeg die nog geen strafschop tegen kreeg dit seizoen. Ook gemeten over de laatste vijf seizoenen incasseerden de Alkmaarders de minste penalty's tegen in de Eredivisie.

● AZ kan voor het eerst sinds maart 2009 vijf Eredivisieduels op rij het doel schoon houden.

● AZ-doelman Esteban hield in 2014 in 46 procent van zijn Eredivisieduels de nul (elf uit 24); het hoogste percentage van alle keepers.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.