Feyenoord dankt nieuwe zege op PEC aan Kuijt en Karsdorp

Reacties

Feyenoord heeft opnieuw gewonnen van PEC Zwolle. Dirk Kuijt en Rick Karsdorp speelden een hoofdrol in de Rotterdamse zege: 2-0.

Feyenoord dankt nieuwe zege op PEC aan Kuijt en Karsdorp

PEC was duidelijk niet van plan zich voor de tweede keer in vier dagen kinderlijk eenvoudig naar de slachtbank te laten leiden in De Kuip. Donderdag won Feyenoord in het KNVB-bekertoernooi simpel met 3-0, wat voor Zwolle-coach Ron Jans aanleiding was met Wout Brama op de plaats van Ouasim Bouy meer defensieve zekerheid in te bouwen op het middenveld. Bovendien speelde PEC deze keer 4-4-2 en daar hadden de Rotterdammers het voor rust lastig mee.

De thuisploeg had weliswaar veel balbezit, maar dat leidde nauwelijks tot doelgevaar. Michiel Kramer kreeg de beste kans, maar zijn schot ging naast. De Kuip hield zijn adem in toen Lars Veldwijk in de 42ste minuut Kenneth Vermeer passeerde, gevolgd door een zucht van opluchting toen bleek dat de PEC-spits daarbij zijn hand had gebruikt en geel kreeg.

De ontketende Kuijt, die donderdag in het bekerduel zijn eerste twee velddoelpunten had gemaakt sinds zijn rentree, hielp Feyenoord in de 54ste minuut over het dode punt. Voor de derde keer dit seizoen was Rick Karsdorp, vrijdag verrassend opgenomen in de voorselectie van Oranje, de man van de assist. De rechtsback leverde een lage voorzet af, die door Kuijt simpel werd binnengeschoten na een slim overstapje van Kramer. PEC is een favoriete opponent van de Katwijker, want in vijf duels met de Zwollenaren was hij bij acht goals betrokken (vijf doelpunten, drie assists).

Tien minuten voor tijd bood Karsdorp ook Kramer een doelpunt op een presenteerblaadje aan, maar in tegenstelling tot Kuijt wist de spits van Feyenoord geen raad met dat buitenkansje. Hij schoot wild over. Het was een misser zonder gevolgen, want dankzij een venijnig schot van Eljero Elia in de korte hoek was het niet veel later alsnog 2-0. Dat leverde ook Kramer een brede glimlach op, want hij gaf de assist.

Dat betekent dat PEC dit seizoen niet langer ongeslagen is in de Eredivisie en daardoor een clubrecord misloopt. Het is de Zwollenaren nog steeds niet gelukt ongeslagen te blijven in de eerste zeven duels van een jaargang op het hoogste niveau. Feyenoord passeert dankzij de zege PEC (vijfde positie) op de ranglijst en klimt naar de tweede plaats, met drie punten achterstand op koploper Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.