Feyenoord boekt ruime zege tegen falend FC Volendam

Feyenoord heeft zich hersteld van de 3-1 nederlaag tegen Heracles Almelo. FC Volendam hielp een handje door zwak te verdedigen en Jon Dahl Tomasson en Diego Biseswar deden de rest: 5-0.

Feyenoord speelde niet goed tegen FC Volendam, maar dat was gezien het grote aantal blessures ook niet verwonderlijk. Coach Gertjan Verbeek moest tot zijn afgrijzen toezien hoe ook Andwelé Slory na tien minuten al moest afhaken met een hamstringblessure.

Volendam was zo vriendelijk het gehavende Feyenoord een handje te helpen. Letterlijk zelfs, want aanvoerder Mathieu Boots leidde met een domme handsbal de 1-0 in. Tomasson benutte de strafschop die het gevolg was en de Deen deed dat even later nog eens na een onnodige overtreding van Kelvin Maynard op Tim de Cler.

Met 2-0 op het scorebord was de wedstrijd al in de eerste helft gespeeld. Volendam was onmachtig, al had het nog terug kunnen komen als Bernard Hofstede een grote kans had benut. Dat deed hij echter niet en daardoor kon Biseswar er voor zorgen dat Feyenoord uitliep naar een ruime zege.

De voor Slory ingevallen aanvaller scoorde twee keer op prachtige wijze. Bij de 3-0 kwam hij vanaf de rechterflank naar binnen en krulde hij de bal met links om doelman Jeroen Verhoeven heen. De tweede goals van Biseswar was nog mooier. Bijna uit stand mikte hij de bal in de kruising. Biseswar was ook betrokken bij de 5-0, die hij op een presenteerblaadje aanbood aan Michael Mols.