Feyenoord boekt overtuigende overwinning op NEC

Feyenoord heeft voor het eerst sinds 23 december 2007 weer gewonnen in Nijmegen. NEC werd zonder problemen met 0-2 aan de kant gezet. De Nijmegenaren gingen daarmee na drie overwinningen zonder tegendoelpunten onderuit.

De Rotterdammers barsten na de 4-2 overwinning op Ajax van vorige week van het zelfvertrouwen. Dat werd na zes minuten al duidelijk. Een combinatie tussen Otman Bakkal en John Guidetti resulteerde in een vroege openingstreffer van Bakkal.

Vervolgens zakte Feyenoord terug. De ploeg van trainer Ronald Koeman controleerde de wedstrijd, maar een verdubbeling van de score bleef uit. Bakkal was dicht bij zijn tweede treffer van de dag maar het schot van de middenvelder werd op uitstekende wijze gered door NEC-doelman Gábor Babos.

De Nijmegenaren kregen via Género Zeefuik de mogelijkheid om weer terug in de wedstrijd te komen, maar Miquel Nelom hield de aanvaller van scoren af. Vlak na rust maakte Feyenoord uiteindelijk de bevrijdende treffer.

Met wederom Guidetti als aangever verdubbelde Guyon Fernandez de marge. Feyenoord nam genoegen met een 2-0 overwinning. Doelman Erwin Mulder was in de slotfase van waarde met knappe reflexen op schoten van Ryan Koolwijk en Melvin Platje.

Feyenoord deelt de vierde plaats met SC Heerenveen. Beide ploegen hebben 37 punten. NEC blijft op de elfde positie staan. Foto: VI Images