Feyenoord blijft foutloos dankzij nipte zege op Heracles

Feyenoord is na drie speelrondes nog altijd foutloos in de Eredivisie. De Rotterdammers ontdeden zich zondag met 0-1 van Heracles Almelo en bezitten net als PSV en ADO Den Haag negen punten.

Bij Feyenoord begon Steven Berghuis voor het eerst in de basis. De aanvaller, die dit seizoen wordt gehuurd van Watford, vormde een voorhoede met Nicolai Jørgensen en Tonny Vilhena, die als 'hangende' linksbuiten speelde. Jens Toornstra stond op het middenveld. De Rotterdammers, zonder de geblesseerde Eljero Elia, kregen in de beginfase twee goede mogelijkheden om de score open te breken. Een afzwaaier van Berghuis belandde op de paal, waarna Rick Karsdorp werd gestuit door doelman Bram Castro.

Feyenoord kon het momentum evenwel niet vasthouden en werd naarmate de eerste helft vorderde steeds verder naar achteren gedrukt door de thuisploeg. Kansen voor Heracles kwamen er ook. Het is dat Thomas Bruns en Iliass Bel Hassani de precisie misten, anders was Feyenoord in de problemen gekomen. De bezoekers sloegen even later wél genadeloos toe. Karim El Ahmadi rondde een aanval af door de bal hoog in het doel van Castro te jagen.

De Feyenoord-spelers vieren de 0-1 van Karim El Ahmadi.

In de tweede helft nam Heracles het initiatief, al kwam Feyenoord er geregeld dreigend uit. De thuisploeg slaagde er maar niet in om gevaarlijk te worden, op een kopbal van Paul Gladon na. Zo kabbelde het duel lange tijd voort. Heracles probeerde Feyenoord wel onder druk te zetten, maar de verdediging van de Rotterdammers gaf bijna geen krimp. Ook het inbrengen van Brandley Kuwas en Vincent Vermeij bracht Feyenoord in eerste instantie niet aan het wankelen. In de slotfase werden de bezoekers wel omsingeld door het weinig doortastende Heracles. Bel Hassani kreeg in de blessuretijd nog een kans op de gelijkmaker.

De formatie van coach Giovanni van Bronckhorst kan zo uitstekende rapportcijfers overleggen na drie duels. De koploper is de enige Eredivisieclub die dit seizoen nog geen enkele treffer heeft geïncasseerd én - logischerwijs - nog geen seconde op achterstand heeft gestaan. Zaterdag treden de Rotterdammers in De Kuip aan tegen stadgenoot Excelsior. Heracles Almelo, dat op vier punten blijf steken, vervolgt de competitie volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen het uitstekend gestarte ADO Den Haag.