Feyenoord blameert zich in oefenduel met VVV

VVV-Venlo heeft Feyenoord op een nederlaag getrakteerd. Het Limburgse team uit de Jupiler League was met 2-1 te sterk voor de Rotterdammers.

In Halsteren was het verrassend VVV-Venlo dat in de zestiende minuut op voorsprong kwam. Nadat Kenneth Vermeer een vrije trap van Gianluca Nijholt keerde, kopte Leandro Resida de rebound binnen. Binnen een minuut trok Jens Toornstra de stand weer gelijk. In de 31ste minuut nam VVV opnieuw de leiding. Op aangeven van Shaquille Simons schoot Resida wederom raak: 2-1.

Om een nederlaag te voorkomen haalde trainer Giovanni van Bronckhorst twintig minuten voor tijd Colin Kazim-Richards naar de kant, zodat hij Dirk Kuijt – die begon als rechtsbuiten – in de spits kon zetten. Dat experiment duurde echter maar negen minuten, want toen kwam Anass Achahbar de aanvoerder aflossen. Aan de eindstand veranderden de wisselspelers echter niets. Aankoop Simon Gustafson bleef op de reservebank.

Eerder deze voorbereiding won Feyenoord van SC Feyenoord (0-3), SV Kematen (1-8) en Fortuna Düsseldorf (0-2). Voor de competitiestart op 8 augustus tegen FC Utrecht nemen de Rotterdammers het nog op tegen Southampton (23 juli) en Olympiakos Pireaus (1 augustus).

Opstelling Feyenoord: Vermeer (46. Hahn); Karsdorp, Dammers (78. Verdonk), Kongolo, Nelom (46. Woudenberg); Toornstra (78. Vilhena), Vejinović, El Ahmadi (69. Sleegers); Kuijt (78. Achahbar), Kazim-Richards (69. Schuurman), Boëtius (69. Basacikoglu).