Feyenoord bindt omgeturnde aanvaller Dammers

Reacties

Wessel Dammers heeft zijn contract bij Feyenoord voor de tweede keer in korte tijd verlengd. De twintigjarige jeugdinternational ligt nu tot de zomer van 2018 vast.

Feyenoord bindt omgeturnde aanvaller Dammers

Feyenoord lichtte in maart van dit jaar al de optie in zijn verbintenis waardoor hij vast kwam te liggen tot medio 2016, maar de clubleiding is dermate tevreden over Dammers dat zijn contract nu alweer is opgewaardeerd.

'Wij zijn uiterst tevreden over de ontwikkeling die Wessel doormaakt', zegt technisch directeur Martin van Geel op de clubwebsite. 'Op een voor hem andere positie dan hij gewend was, heeft hij dit seizoen grote stappen gemaakt. Dat zegt iets over zijn kwaliteiten en bereidheid om hier te slagen.'

Onder Fred Rutten maakt Dammers een goede ontwikkeling door als centrale verdediger. Op die positie debuteerde de jeugdinternational begin december in het eerste elftal in het Europa League-duel met Standard Luik (0-3), terwijl hij in de jeugd van de Rotterdammers vooral als aanvaller speelde. 'Ik ga vol voor de positie achterin', licht Dammers toe.

'Met dit contract spreekt de club ontzettend veel vertrouwen in mij uit. Voor mij is dit een prachtig en leerzaam jaar geweest, mede dankzij de Europese campagne. De trips naar onder meer Sevilla en Rome waren heel mooi om mee te maken, terwijl ik in Luik zelfs mijn debuut mocht maken. Dat dit jaar zo zou uitpakken, is iets wat ik van te voren niet had verwacht', zegt Dammers tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.