Feyenoord bezweert crisis met zege bij Go Ahead

Reacties

Door een 4-0 overwinning bij Go Ahead Eagles is de druk op Feyenoord en trainer Fred Rutten weer wat afgenomen. In Deventer werd niet alleen revanche genomen voor de midweekse bekeruitschakeling (2-0), maar maakten de Rotterdammers ook een einde aan een serie van vier nederlagen op rij en vijf duels zonder zege.

Feyenoord bezweert crisis met zege bij Go Ahead

Rutten had zijn elftal op drie plaatsen gewijzigd ten opzichte van de onderlinge confrontatie van woensdag en die beslissing zou goed uitpakken. Omdat Lex Immers als nummer 10 terugkeerde, schoof Jens Toornstra door naar de rechtsbuitenpositie. Ruben Schaken moest zelfs op de tribune plaatsnemen. Op de linkerflank betaalde Elvis Manu het vertrouwen van zijn trainer uit en in de spits rechtvaardigde Colin Kazim-Richards zijn uitverkiezing.

In de beginfase van het duel meldden Karim El Ahmadi, die eveneens terugkeerde in de startopstelling, en Manu zich al bij de goal van Go Ahead. Manu dacht zelfs de score te openen, maar werd  terecht teruggefloten vanwege buitenspel. Kort daarna was het alsnog raak. De mee opgekomen Miquel Nelom bediende Kazim-Richards die zijn mislukte schot richting Lex Immers zag hobbelen. In een ultieme poging de Hagenaar van scoren af te houden, schoot Giliano Wijnaldum de bal in zijn eigen doel: 0-1.

Voor Jens Toornstra was het, net als voor Kenneth Vermeer, de eerste zege in dienst van Feyenoord.
Voor Jens Toornstra was het, net als voor Kenneth Vermeer, de eerste zege in dienst van Feyenoord.

Nog voor rust werd het 0-2. Toornsta maakte zijn uitverkiezing als valse rechtsbuiten waar. Uitblinker Manu stoomde op links richting achterlijn en leverde een perfecte voorzet. Voor Toornstra was het een koud kunstje te scoren: 0-2. Die marge zorgde voor blijdschap en opluchting bij Feyenoord. Bij beide goals werd Rutten bovendien in de feestvreugde betrokken (foto boven).

Na rust speelde Feyenoord de ellende van de laatste weken van zich af en Kazim-Richards snoerde (voor even) zijn criticasters de mond. Hij nam aan, draaide en schoot de bal in de kruising. In het laatste half uur kon Feyenoord freewheelend richting het einde en hoefde Rutten zich voor het eerst in weken niet te verbijten, al kwam doelman Kenneth Vermeer goed weg toen de paal een goal van Jop van der Linden in de weg stond. De verdediger scoorde zo bijna op identieke wijze als afgelopen woensdag. Invaller Mitchell Te Vrede bepaalde de eindstand op 0-4, doordat de wederom doorgebroken Manu niet zelfzuchtig was en hem een niet te missen kans bood.

Na nederlagen tegen Willem II (1-2), Sevilla (2-0), Ajax (0-1) en dus Go Ahead Eagles (2-0) smaakte Feyenoord eindelijk weer eens het zoet van een overwinning. Met acht punten is de aansluiting met de middenmoot weer gevonden en bovendien werd het aantal doelpunten, tot voor vandaag scoorde Feyenoord slechts vier keer, in één klap verdubbeld. De storm rond het functioneren van Rutten, én de clubleiding, is zodoende voor even gaan liggen.

Eindelijk kon er weer gejuicht worden bij Feyenoord. Vanaf links: Elvis Manu, Colin Kazim-Richards en Karim El Ahmadi.
Eindelijk kon er weer gejuicht worden bij Feyenoord. Vanaf links: Elvis Manu, Colin Kazim-Richards en Karim El Ahmadi.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.