Feyenoord bezorgt Vitesse een frustrerende middag

Na een maand smaakte Feyenoord weer het zoet van een overwinning (0-4). Vitesse lag in het eigen Gelredome al na de eerste 45 minuten knock-out.

Feyenoord moest afgelopen weken de nodige teleurstellingen slikken, maar na het competitievrije weekend kwam de Rotterdamse ploeg zondag fris voor de dag. In het Gelredome was niet te merken dat het een slechte maand achter de rug had.

Sekou Cissé was een van de spelers die uit de schaduw trad. De Ivoriaan kreeg na zijn laatste optreden als basiskracht op 21 augustus tegen Heracles weer de kans zich vanaf de eerste minuut te laten gelden. De aanvaller had weinig tijd nodig om trainer Ronald Koeman terug te betalen voor het vertrouwen.

Otman Bakkal legde na een voorzet van Cissé de bal neer voor John Guidetti, die na vier minuten met zijn eerste velddoelpunt voor Feyenoord de score opende. Vitesse kreeg via Wilfred Bony dé kans op de gelijkmaker, maar bleek niet bij machte de Feyenoord-aanval te stoppen.

Na een half uur verdween een vrije trap van Jordy Clasie achter Vitesse-keeper Piet Velthuizen, die zijn ploeg daarvoor enkele keren had behoed voor meer schade. Kort voor rust volgde de derde Feyenoord-treffer. Guidetti reageerde attent toen Velthuizen een inzet van Bakkal niet adequaat kon stoppen.

Cissé maakte elf minuten in de tweede helft op aangeven van Guidetti een einde aan het laatste restje hoop van Vitesse. De Arnhemse ploeg ageerde tevergeefs tegen de treffer, omdat de Ivoriaan voor zijn doeltreffende actie een overtreding maakte.

Scheidsrechter Bas Nijhuis was doof voor de Arnhemse protesten en stuurde trainer John van den Brom naar de tribune. De irritatie van Vitesse richting de arbiter kwam mede voort uit frustratie over de mislukte middag. Stanley Aborah onderstreepte dat gevoel door een onbesuisde actie op de benen van Stefan de Vrij, die per brancard van het veld moest.

Feyenoord maakte door de overwinning een sprong naar (een met onder andere Vitesse gedeelde) vierde plaats. Foto: VI Images