Feyenoord bezig aan slechtste serie in drie jaar

Reacties

Door de 2-0 nederlaag bij Sevilla is Feyenoord bezig aan zijn slechtste serie in drie jaar. De druk op De Klassieker tegen Ajax van komende zondagmiddag zwelt daarmee aan.

Feyenoord bezig aan slechtste serie in drie jaar

Van zijn afgelopen zeven duels won Feyenoord er slechts één: de bizarre thuiswedstrijd tegen Zorya Luhansk (4-3). Verder verloor de formatie van trainer Fred Rutten behalve van Sevilla ook van Willem II (1-2) en FC Utrecht (1-2). Uit tegen FC Twente (0-0) en Zorya (1-1), alsmede op eigen veld tegen SC Heerenveen (1-1) speelde de Stadionclub gelijk. De laatste keer dat Feyenoord slechts één keer won in een serie van zeven wedstrijden was tussen 25 september en 5 november 2011.

Het betekent dat er voor de Rotterdammers nog meer druk komt te staan op de topper tegen Ajax van zondag in De Kuip (aftrap 14.30 uur). Indien Feyenoord ook dan niet wint, is er sprake van de slechtste reeks sinds het najaar van 2010. Destijds won de ploeg in een serie van twaalf duels maar één keer. Tot die reeks behoorde onder meer de historische 10-0 nederlaag bij PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.