Feyenoord bezig aan beste reeks sinds 2014

Reacties

● Feyenoord won 26 van de 38 competitiewedstrijden tegen NEC op eigen terrein (G8, V4), waaronder de laatste twee met identieke cijfers (5-1).

Feyenoord bezig aan beste reeks sinds 2014

● NEC pakte in de laatste acht bezoeken aan De Kuip evenveel punten als Feyenoord (elf – W3, G2, V3) en kwam zelfs in meer ontmoetingen tot scoren dan de Rotterdammers (zeven om zes).

● Feyenoord is voor het eerst sinds augustus 2014 ongeslagen in tien opeenvolgende Eredivisie-duels; elf op rij zou voor het eerst sinds augustus 2012 zijn (toen veertien).

● Geen ploeg pakte sinds 1 maart meer punten in de Eredivisie dan Feyenoord (twintig – gelijk met Ajax).

● Feyenoord (zestig punten) eindigde slechts drie keer met 63 punten of minder in de topdrie: derde met 57 in 1986/87 en derde met 63 in 1985/86 en 1995/96 (omgerekend naar drie punten voor een zege).

Brad Jones heeft het sinds zijn komst naar NEC geen wedstrijd rustig gehad.
Brad Jones heeft het sinds zijn komst naar NEC geen wedstrijd rustig gehad.

● Anass Achahbar kwam sinds januari 2015 elke 112 minuten tot scoren, het beste gemiddelde van alle Feyenoord-spelers met minstens vijf doelpunten in die periode.

● NEC is de derde promovendi deze eeuw met 46 of meer punten, na NAC Breda in 2000/01 (49) en Willem II vorig seizoen (46).

● Acht van de twaalf NEC-treffers in uitduels dit seizoen vielen tegen teams uit de huidige topvijf.

● NEC is momenteel tien uitduels op rij zonder een zege, de op een na slechtste uitreeks van een team dit Eredivisie-seizoen (na FC Twente, elf op rij).

● Geen doelman maakte dit kalenderjaar meer reddingen in de Eredivisie dan Brad Jones (zeventig – gelijk met Hidde Jurjus).

    Bron: Opta Sports

    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.