Feyenoord besluit seizoen met dramatische cijfers

Reacties

Ook Giovanni van Bronckhorst heeft Feyenoord niet kunnen behoeden voor een dramatisch einde van het seizoen. De cijfers waarmee de Rotterdammers de vakantie ingaan, zijn ronduit treurig te noemen.

Feyenoord besluit seizoen met dramatische cijfers

Zondag zag Van Bronckhorst, die hoofdtrainer Fred Rutten opvolgde na de 34ste competitiewedstrijd, hoe Feyenoord naast een ticket voor de finale van de play-offs om een Europa League-startbewijs greep. De 1-0 nederlaag bij SC Heerenveen werd aanvankelijk rechtgezet in de reguliere speeltijd, maar na verlenging stond er in De Kuip een 2-2 gelijkspel op het scorebord. Daardoor zal Heerenveen, en niet Feyenoord, aantreden tegen Vitesse.

Het 2-2 gelijkspel was al de zevende wedstrijd op rij die Feyenoord niet won. Het verval werd ingezet in de dertigste speelronde. Na vier opeenvolgende overwinningen tegen NAC Breda (3-0), FC Dordrecht (1-2), PSV (2-1) en AZ (1-4) hield Willem II de Rotterdammers op een gelijkspel: 2-2. Dat was tevens de laatste wedstrijd waarin Feyenoord meer dan één keer scoorde in negentig minuten. Omdat daarna tegen Go Ahead Eagles (0-1), FC Groningen (1-1), Vitesse (1-4) en PEC Zwolle (3-0) niet gewonnen werd, moest Feyenoord alsnog aan de bak in de play-offs.

En juist de cijfers in de barrageduels om een Europees ticket waren al even dramatisch. Door de nipte verliespartij in Friesland en het gelijkspel van zondag staan de Rotterdammers na acht play-offwedstrijden op zes nederlagen en twee remises.

Van Bronckhorst zal dus in zijn eerste voorbereiding als trainer van Feyenoord geen rekening hoeven te houden met de belasting van Europees voetbal. Wel is het nog onzeker hoe zijn selectie eruit zal gaan zien. Mogelijk kunnen vaste waarden als Lex Immers en Jordy Clasie elders immers wel Europees spelen. Van Bronckhorst liet al weten zijn aanvoerder in ieder geval te willen behouden.

Clasie gaf zelf geen uitsluitsel. 'Wie weet. Na Oranje ga ik rustig de zomer in en verder over nadenken. Ik zit hier nu vier jaar. Iedere speler heeft ambitie, maar ik ga niet zomaar weg', zo liet de middenvelder zondag zelf al optekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.