Feyenoord besluit oefencampagne met zege op Valencia

Feyenoord heeft de voorbereiding op komend seizoen afgesloten met een 2-1 zege op Valencia. Eric Botteghin kroonde zich tot matchwinner, Nicolai Jørgensen liet in zijn eerste wedstrijd in de thuishaven van de Rotterdammers direct een doelpunt noteren.

De karakteristieke goal-tune galmde in de 33ste minuut voor het eerst voor de Deen door De Kuip. Hij kreeg van trainer Giovanni van Bronckhorst een basisplaats toebedeeld en betaalde dat vertrouwen terug door de Rotterdammers op voorsprong te koppen uit een afgemeten voorzet van linksbuiten Eljero Elia. Het betekende alweer zijn zesde treffer in deze voorbereiding.

Een minuut eerder was Santi Mina nog gevaarlijk geweest namens de bezoekers, door doelman Pär Hansson te testen. De Zweedse goalie - basisspeler door de blessure van aanwinst Brad Jones - kwam bij de eerste poging van de Spaanse aanvaller als winnaar uit de strijd en werd bij de rebound gered door Botteghin. De centrumverdediger was op tijd op zijn post kort voor de doellijn om de lob weg te koppen.

Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen viert zijn eerste treffer in De Kuip.

Het was diezelfde Botteghin die er in de 67ste minuut voor leek te zorgen dat de thuisploeg een 2-0 voorsprong nam. De Braziliaan kopte uit een hoekschop raak, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens een duwfout tegen de keeper Mathew Ryan. De na rust op negen plaatsen gewijzigde formatie van Valencia was al goed weggekomen bij een poging van afstand van Tonny Vilhena en mocht van geluk spreken dat Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuijt naast kopte uit een voorzet van invaller Bilal Basaçikoglu.

Maar het waren wel Los Che die scoorden na rust. De deze week van Real Madrid overgenomen Álvaro Medrán liet Hansson kansloos in de 76ste minuut met een met effect getrapte vrije trap van een kleine dertig meter. Feyenoord - waar Michiel Kramer Jørgensen in de 74ste minuut afloste - greep in de absolute slotfase via Botteghin nog de zege. De verdediger kopte in de extra tijd opnieuw raak uit een hoekschop en werd dit keer niet teruggefloten: 2-1.

Zo sloot de regerend KNVB-bekerwinnaar de voorbereiding op het aankomend Eredivisie-seizoen toch nog af met een overwinning. Volgende week zondag wacht PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Bekijk alle uitslagen van Feyenoord in de voorbereiding hier.

Opstelling Feyenoord: Hansson; Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Nelom (70. Woudenberg); El Ahmadi, Kuyt, Vilhena; Toornstra (70. Basaçikoglu), Jørgensen (74. Kramer), Elia.