Feyenoord begint vaak moeizaam aan het nieuwe jaar

Reacties

● Feyenoord is uit en thuis al veertien duels op rij ongeslagen tegen FC Utrecht. Daarmee zijn de Utrechters op dit moment de favoriete tegenstander van de Rotterdammers.

Feyenoord begint vaak moeizaam aan het nieuwe jaar

● FC Utrecht scoort al vijftien duels op rij in Stadion Galgenwaard.  Indien de ploeg ook tegen Feyenoord het net vindt, dan evenaart zij een clubrecord uit 2011 (zestien thuiswedstrijden op rij met minimaal één goal).

● Feyenoord bleef liefst zeven keer op rij zonder zege in zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar (V6, G1). De laatste driemaal verloren de Rotterdammers (in 2011 met 2-0 tegen Ajax; in 2012 met 2-1 bij VVV-Venlo en vorige jaar met 3-0 bij opnieuw Ajax).

● FC Utrecht-trainer Jan Wouters won als coach in de Eredivisie nog nooit van Ronald Koeman (V3, G2).

● Feyenoord hield in zijn laatste twee duels zijn doel schoon: thuis tegen FC Groningen werd het 1-0 en tegen PEC Zwolle 3-0. In totaal noteerden de Rotterdammers halverwege de Eredivisie vijf clean sheets (in 27,8 procent van de duels de nul).

Steve De Ridder (FC Utrecht).
Steve De Ridder (FC Utrecht).

● Steve De Ridder is de meest waardevolle speler van FC Utrecht met zeven goals en twee assists. Bij Feyenoord is die rol weggelegd voor Graziano Pellè met dertien treffers en drie beslissende voorzetten.

● FC Utrecht moet gemiddeld 14,11 doelpogingen per duel toestaan, bij Feyenoord ligt dat moyenne veel lager: 10,11 per wedstrijd.

● Graziano Pellè is de beste kopper in de Eredivisie; de Italiaanse spits knikte al vijf keer raak. Mede daardoor maakt Feyenoord na achttien speelronden samen met Vitesse de meeste goals via kopballen (negen).

● FC Utrecht kreeg dit seizoen samen met RKC Waalwijk de meeste strafschoppen tegen (vijf). Opvallend is dat de ploeg in de laatste drie duels op rij een penalty veroorzaakte. Als de Utrechters ook tegen Feyenoord een strafschop tegen krijgen, is dat een record in de Eredivisie.

● Feyenoord opende in dertien van zijn achttien duels de score en 72 procent van de wedstrijden waarin de Rotterdammers scoorden, sloten ze winnend af.

● Feyenoord won vaker in Stadion Galgenwaard dan FC Utrecht (negentien zeges tegen elf ).

● Graziano Pellè scoorde in de historie één keer tegen FC Utrecht. Vorig seizoen opende de spits de score in De Kuip (17 maart 2013, 2-1), maar incasseerde hij tevens zijn vijfde gele kaart van dat seizoen. Dat leverde hem een schorsing op voor het duel bij SC Heerenveen, dat Feyenoord prompt verloor (2-0).

● FC Utrecht won voor het laatst thuis van de Rotterdammers op 17 december 2006 (2-1, met goals voor de thuisploeg van Gregoor van Dijk en oud-Feyenoorder Robin Nelisse).

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.