Feyenoord al twee maanden niet meer op achterstand

● Feyenoord won alle vijf thuisduels in de Eredivisie met FC Dordrecht.

● In de tien Eredivisie-ontmoetingen tussen Feyenoord en Dordrecht (thuis en uit) pakten de bezoekers twee punten (G2, V8).

● Feyenoord (10,2) en FC Dordrecht (11,7) hebben van alle Eredivisie-ploegen gemiddeld de meeste schoten nodig om tot scoren te komen.

● De Rotterdammers houden al 297 Eredivisie-minuten op rij hun doel schoon; tien minuten meer dan het aantal dat FC Dordrecht al niet heeft weten te scoren (287).

● Feyenoord heeft in de Eredivisie al twee maanden niet meer op achterstand gestaan (sinds 21 september, 0-1 tegen Ajax) en kreeg in zijn laatste zes competitieduels slechts één doelpunt tegen.

● Colin Kazim-Richards maakte zijn drie Eredivisie-goals in zijn eerste 225 minuten voor Feyenoord; sindsdien staat hij al 335 minuten droog.

● Kenneth Vermeer kan de eerste doelman worden sinds Edwin Zoetebier in oktober 2002 die vier Eredivisie-wedstrijden van Feyenoord achtereen de nul houdt .

● FC Dordrecht verloor zijn laatste zes competitieduels en kreeg hierin gemiddeld 3,8 goals per wedstrijd tegen (totaal 23 tegentreffers).

● De Dordtenaren incasseerden dit seizoen van alle Eredivisie-teams het vaakst het openingsdoelpunt in een wedstrijd (elf keer).

● De ploeg van trainer Ernie Brandts heeft de langstlopende reeks zonder overwinning in de Eredivisie op dit moment (V9, G2).

● Bij zes van de laatste twaalf tegentreffers van Dordrecht in de competitie ging geen enkele pass van de tegenstander vooraf aan het schot van de doelpuntenmaker.

● FC Dordrecht scoort dit seizoen tot nu toe het minst (negen) en krijgt tevens de meeste doelpunten tegen in de Eredivisie (31).

Bron: Opta Sports