Feyenoord is zondag ongeschonden uit de strijd gekomen tegen Fortuna Sittard. Verschillende spelers kampten met kleine pijntjes, maar de return tegen Olympique Marseille lijkt voor niemand in gevaar te komen.

Fortuna Sittard
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord trad in de sterkste formatie aan tegen Fortuna en won uiteindelijk met 1-3. Omdat de Rotterdammers een uitstekende eerste helft speelden in Sittard, kon Arne Slot het zich veroorloven om na rust een aantal sleutelspelers rust te geven. Dat was ingecalculeerd, gaf de trainer na afloop toe voor de camera van ESPN. 'Van tevoren wisten we al dat Kökçu en Sini sowieso niet langer dan een uur zouden spelen. Guus (Til, red.) was ook duidelijk, die is net terug na een blessure.'

Ook Cyriel Dessers hoefde het uur niet vol te maken. 'Hij kreeg een tikkie of een blok in de eerste helft' zei Slot daarover. 'Daar had hij in de rust een klein beetje last van, maar ik denk dat je ook wel zag dat de energie er een beetje uit was. Dan heb je met Bryan (Linssen, red.) een uitstekende vervanger. En Marcos (Senesi, red.) hebben we helemaal op het einde nog moeten wisselen.'

Weinig frustratie
Slot vond zijn ploeg in Limburg een uitstekende indruk maken. Dankzij doelpunten van Lutsharel Geertruida (2) en Reiss Nelson won Feyenoord met 1-3. Zian Flemming deed twintig minuten voor tijd wat terug. 'Ik had zeventig minuten lang het gevoel dat het niet fout kon gaan. De eerste helft hadden we een veel grotere voorsprong moeten hebben. In de rust zei ik al: ik ben ongelooflijk tevreden over de eerste 45 minuten, maar niet over hoe je er in de rust bij zit. Ze waren zelf ook tevreden, maar ik merkte weinig frustratie dat het maar 0-2 stond. Dat hebben ze in de tweede helft fantastisch opgepakt.'

Slot kreeg vervolgens nog een vraag over Dessers, voor wie de supporters van Feyenoord een inzamelingsactie zijn gestart. Gaat de trainer zelf ook een bijdrage leveren? 'Nee, ik heb de portemonnee nog niet getrokken', lachte de oefenmeester. 'Alhoewel ik hartstikke tevreden over hem ben ben, gaat het me wel wat ver om zelf bij te betalen. Ik denk dat Feyenoord er goed aan zou doen om niet alleen naar zijn contract te kijken, maar ook naar de andere.'

Regeltechnisch gezien is een dergelijke inzamelingsactie overigens een onmogelijke opgave. Zo'n constructie kan worden gezien als een third party-ownership, terwijl als supporters geld schenken er verschillende fiscale regels om te hoek komen kijken.