Fernandez ook gevierde man bij ruime zege NAC op VVV

NAC Breda gaat met Roda JC Kerkrade uitvechten wie er komend seizoen in de Eredivisie speelt. De ploeg van trainer Robert Maaskant schakelde VVV-Venlo uit in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie. De return eindigde in een 3-0 zege.

Vrijdag werd het heenduel in Limburg met veel fortuin gewonnen. Guyon Fernandez maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, terwijl VVV grote kansen onbenut liet. In Breda moest het daardoor scoren in de return en NAC liet de ploeg van trainer Maurice Steijn dan ook komen. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor Fernandez, maar de spits stuitte in de zesde minuut op doelman Niki Mäenpää na knullig balverlies van Niels Fleuren.

Na ruim een half uur was VVV dicht bij de voorsprong na mistasten van Jelle ten Rouwelaar. De NAC-doelman zag tot zijn opluchting een kopbal van Jerold Promes net naast gaan. Aan de andere kant redde Mäenpää uitstekend op een inzet van Dirk Marcellis, maar in de 43ste minuut was het wél raak. De verdediging van de bezoekers kreeg de bal niet weg, waarna Fernandez de score opende in het Rat Verlegh Stadion.

Slot
Dat doelpunt kwam hard aan bij VVV, dat in de tweede helft iets meer aandrong. Kansen leverde dat nauwelijks op. NAC verzuimde de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien, want Seuntjens had zijn vizier niet op scherp staan. Twee keer bracht Mäenpää redding, terwijl hij één keer net naast schoot. Een overtreding op Seuntjens had nog een strafschop kunnen opleveren, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis liet doorspelen.

In de zeventigste minuut werd het eindelijk 2-0 via Divine Naah, die zich knap vrij speelde en koel afrondde. Vier minuten later vergrootte Fernandez de voorsprong van NAC, waardoor de wedstrijd definitief beslist was. In de finaleronde van de play-offs is Roda JC de tegenstander. Donderdag en zondag worden die wedstrijden gespeeld.