Fernandão ook tegen Molde goud waard voor Fenerbahçe

Reacties

Fernandão heeft Fenerbahçe langs Molde FK geholpen. De Braziliaanse spits opende de score, waarna Ozan Tufan het duel besliste (0-2) en de Turken vrijwel zeker ten koste van Ajax overwinteren in de Europa League.

Fernandão ook tegen Molde goud waard voor Fenerbahçe

Molde was voor aanvang al geplaatst voor de volgende ronde en dus was het de vraag of de Noren hun sportieve plicht zouden doen. Die vrees bleek ongegrond, want trainer Ole Gunnar Solskjær stuurde een zo sterk mogelijk team het veld op.

In de eerste helft kwam Molde zelfs bijna op voorsprong, maar de paal stond een goal van Sander Svendsen in de wg. Na de hervatting was het aan de andere kant wél raak, toen Fernandão tegendraads binnenkopte uit een voorzet van Aper Potuk. Eerder was de Braziliaan al beslissend door de beslissende 1-0 te maken tegen Ajax.

Ozan Tufan gooide het duel vervolgens in het slot met de tweede Turkse treffer. Knut Olav Rindarøy kreeg in de negentigste minuut nog rood. Robin van Persie mocht Fernandão, die aangever was bij de 0-2, vier minuten voor tijd aflossen. Door de zege is Fenerbahçe dicht bij plaatsing voor de knock-outfase. Achtervolger Ajax heeft twee punten achterstand. De Turken spelen hun laatste groepswedstrijd thuis tegen het al uitgeschakelde Celtic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.