Fernandão geeft Van Persie goede voorbeeld, Fener koploper

Fenerbahçe heeft maandagavond de koppositie in de Turkse Süper Lig overgenomen van Besiktas, dat nu één punt minder heeft. Robin van Persie en zijn ploeggenoten wonnen in het eigen Sükrü Saraçoglu-stadion met 2-0 van Trabzonspor.

Doordat Besiktas zondagavond verrassend van Akhisarspor had verloren (0-2), had Fenerbahçe aan de vierde zege op rij genoeg om voor het eerst sinds twee maanden tijd weer lijstaanvoerder van Turkije te worden. Een doelpunt van Nani in de elfde minuut bracht de ploeg van trainer Vítor Pereira weer op pole position in de titelstrijd.

Vlak nadat de Portugese vleugelspits een voorzet van Volkan Sen in één keer op zijn slof had genomen, schoot Van Persie over uit een vrije trap. De 32-jarige aanvaller leek vlak voor rust alsnog een directe bijdrage te leveren aan de overwinning, maar Diego schoot op enkele meters van het doel hoog over uit de voorzet van de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal.

Ook nadat Alper Uludag kort na die misser zijn tweede gele kaart had gekregen, kon Fenerbahçe niet doordrukken. Van Persie maakte bovendien de negentig minuten niet vol, zoals bondscoach Danny Blind graag zou zien, omdat Fernandão hem afloste in de zeventigste minuut. De topscorer van het vorige seizoen kwam in de slotfase wél tot scoren. Het betekende zijn elfde officiële treffer, vijf meer dan Van Persie.