Ferguson onthult: 'Giggs zal nog een jaar doorspelen'

Volgens Sir Alex Ferguson gaat de 39-jarige Ryan Giggs ook na dit seizoen nog door als profvoetballer. Na afloop van de 1-0 overwinning in het FA Cup-toernooi tegen West Ham United was Ferguson overtuigd van de fysieke fitheid van de linksbenige middenvelder, die zichzelf op de vlakte hield over zijn nabije toekomst.

Ferguson onthult: 'Giggs zal nog een jaar doorspelen'

'Hij zal nog een jaar doorspelen', waren de veelzeggende woorden van Ferguson, die zelf al sinds 1986 aan het roer staat op Old Trafford. 'Er zijn geen verontrustende signalen over vermoeidheid of zwakte in zijn spel. Hij bezit nog altijd kwaliteit, is volledig in evenwicht en nog altijd gretig. Hij is een ongelooflijk mens', aldus Ferguson.

Giggs zelf wilde nog niet vooruitlopen op zijn plannen voor volgend seizoen. 'Ik ben er nu niet mee bezig. Maar ik geniet wel meer dan ooit van het voetbal op dit moment', aldus Giggs, die negentig minuten meespeelde op het middenveld van United.

Dat de sleet er nog niet op zit blijkt ook uit zijn wedstrijdstatistieken van dit seizoen. Giggs speelde woensdagavond voor de zevende keer dit seizoen een volledige wedstrijd. Een van die duels betrof zelfs een duel van 120 minuten, toen United op 31 oktober 2012 na verlenging met 5-4 van Chelsea verloor in het toernooi om de League Cup. Giggs scoorde toen twee keer.

In totaal kwam Giggs dit seizoen tot zeventien wedstrijden voor de koploper van de Premier League, waarvan tien als basisspeler. Giggs is op Old Trafford bezig aan zijn 23ste seizoen. Op 29 november 1990 maakte hij op zijn zeventiende verjaardag zijn debuut voor The Red Devils.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's