Ferguson: 'Niet te afhankelijk van briljante Van Persie'

Waar de lyrische Engelse media het wekelijks heeft over one-Van team, geeft manager Sir Alex Ferguson aan dat Robin van Persie van onschatbare waarde is, maar ook dat Manchester United meer is dan alleen maar Van Persie.

Ferguson: 'Niet te afhankelijk van briljante Van Persie'

'Hij geniet van zijn nieuwe uitdaging hier', aldus de ervaren manager tegenover de aanwezige Engelse media. 'Hij is de juiste speler bij de juiste club, op het juiste moment. Hopelijk helpt dat ons aan succes in de drukke en uitdagende periode die te wachten staat.'

Zijn collega van aartsrivaal Manchester City gaf onlangs aan dat een eventuele afwezigheid van de Nederlander United zelfs de titel kan opleveren. Zover wilde Ferguson niet gaan, maar wel dat hij het verschil kan maken de komende maanden. Getuige de wedstrijd van woensdag kan de club uit Manchester ook zonder zijn sterspeler winnen.

The Red Devils wonnen het duel om de FA Cup namelijk met 1-0 van West Ham United zonder de Oranje-international, die werd vervangen door de Mexicaan Javier Hernández. Het winnende doelpunt kwam op naam van Wayne Rooney.

'Hoe briljant Robin ook is, het is niet juist om te stellen dat we té afhankelijk zijn van hem', vervolgt de 71-jarige Schot. 'Hernández heeft met twaalf goals ook een flink aandeel gehad, Rooney staat op negen, terwijl ook de verdedigers Jonny Evans en Patrice Evra samen op acht doelpunten staan.'

Die aantallen staan in contrast met die van Van Persie. De Oranje-international kan zondag op White Hart Lane tegen Tottenham Hotspur zijn seizoenstotaal van 21 treffers in officiële duels (zeventien competitie) verder verhogen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's