Ferguson bevestigt dat Rooney transferverzoek deed

Sir Alex Ferguson heeft, na zijn met 2-1 gewonnen afscheidswedstrijd op Old Trafford tegen Swansea City, bevestigd dat Wayne Rooney een transferverzoek heeft ingediend.

Ferguson bevestigt dat Rooney transferverzoek deed

De Schotse oefenmeester nam Rooney om die reden niet op in de wedstrijdselectie. 'Wayne Rooney had geen grote kans om te spelen, omdat hij om een transfer had gevraagd', stelt Ferguson. 'Wij laten hem niet gaan en ik denk dat-ie gefrustreerd is omdat hij niet zo veel speelt als hij zou willen.'

'Hard werken is de basis en alle spelers hebben hard gewerkt. We hebben zijn transferverzoek geweigerd, hij moet er nog maar even over nadenken. Hij was niet blij dat hij een paar keer gewisseld werd, maar als-ie in topvorm zou zijn zou hij ook niet gewisseld worden. Maar het is nu niet mijn beslissing om hem te behouden', besluit de trainer.

Rooney kwam dit seizoen in 27 Premier League-wedstrijden tot twaalf doelpunten. United vierde na de gewonnen wedstrijd het kampioenschap op uitgebreide wijze, waarbij Rooney (volledig gehuld in tenue) wel aanwezig was.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's