Ferdinand zet na rampjaar punt achter carrière

Reacties

Voormalig Engels international Rio Ferdinand heeft een punt gezet achter zijn loopbaan als speler. De voormalige duurste verdediger ter wereld besluit zijn prachtige carrière na een rampjaar.

Ferdinand zet na rampjaar punt achter carrière

Ferdinand was in 2002 de duurste verdediger ter wereld, toen Manchester United 46,2 miljoen euro voor hem neertelde. Na zijn eerste jaren bij West Ham United en later Leeds United speelde Ferdinand twaalf jaar op Old Trafford, waar hij veel succes kende. Met United werd hij onder andere zes keer kampioen, won hij een FA Cup en een Champions League.

Afgelopen zomer was Ferdinand een van de routiniers die vertrokken bij het Manchester United van Louis van Gaal. Ferdinand vond onderdak bij Queens Park Rangers, waar hij door blessureleed maar elf keer in actie kwam in de Premier League. Tot overmaat van ramp degradeerde de club, die hem geen nieuw contract voorlegde.

De grootste tegenslag kreeg Ferdinand echter op persoonlijk vlak te verwerken, toen een maand geleden zijn vrouw overleed. Ferdinand, die in november 37 wordt, liet zaterdag op BT Sport weten dat hij het mooi vindt geweest als profvoetballer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.