Ferdinand kan Terry niet vergeven, Blind niet kleurenblind

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ferdinand kan Terry niet vergeven, Blind niet kleurenblind

'Ik heb er nooit met John over gesproken, dus hij heeft ook zijn excuses nooit aangeboden. Daarom praat ik ook niet meer met hem. Ik vind het zelfs drie jaar na dato nog onmogelijk om hem te vergeven of om te vergeten hoeveel pijn hij mij, mijn broertje en mijn familie heeft aangedaan.'
Rio Ferdinand haalt in zijn biografie snoeihard uit naar John Terry. In een voorpublicatie, afgedrukt in The Sun, haalt hij het incident aan dat plaatsvond tussen de verdediger van Chelsea en zijn broer Anton, destijds speler van Queens Park Rangers. Terry zou Anton Ferdinand racistisch hebben bejegend, werd daarvoor gestraft, maar bood nooit zijn excuses aan. Dat steekt Rio, de oudste van de twee, nog steeds.

• Diezelfde Rio Ferdinand nam het zondagmiddag met Queens Park Rangers op tegen zijn voormalige broodheer Manchester United en ging met 4-0 onderuit. Daley Blind maakte zijn debuut voor The Red Devils en deed dat met verve. De middenvelder verstuurde 112 passes, waarvan 95 procent naar spelers die het goede kleurtje aan hadden:

• Queens Park Rangers werd afgedroogd door United, maar wat is dan de kwalificatie voor de 7-0 nederlaag van Sassuolo bij Internazionale? 'Ik wilde alle elf de spelers wel wisselen', brieste trainer Eusebio Di Francesco na afloop. 'We deden alles verkeerd…'

• Ook deze doelman, actief in de Iraanse competitie, deed net als de spelers van Sassuolo niet bijster veel goed. Wat heet: hij werkt de bal zelfs in eigen doel.

• Droom en nachtmerrie lagen vlak bij elkaar voor Carlos Ruiz. Even was de speler van Costa Rica in de zevende hemel toen hij met een geweldige omhaal scoorde, maar op het moment dat hij opstond, realiseerde hij zich dat hij buitenspel stond en het doelpunt werd afgekeurd.

Manuel Pellegrini pleit voor een ander systeem bij de loting voor de groepsronde van de Champions League. De manager van Manchester City zag zijn elftal gekoppeld worden aan de kampioen van Duitsland (Bayern München) en Rusland (CSKA Moskou). Ook de Italiaanse topclub AS Roma zit in die poule, tot ergernis van Pellegrini: 'Onze groep is niet in balans, er zitten drie landskampioenen in.'

'Ik denk dat een aanpassing noodzakelijk is', vervolgt hij. 'Het is bijvoorbeeld een idee om teams die voorrondes spelen, zoals Arsenal, automatisch in pot vier gezet worden en alle kampioenen in de eerste pot.' In Amsterdam is het idee van Pellegrini ongetwijfeld met instemming begroet, Ajax werd namelijk gekoppeld aan Barcelona en Paris Saint-Germain. (The Daily Telegraph)

• In Europa kon Robinho het nooit zijn belofte inlossen, maar terug in Brazilië laat hij zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is. Met een fantastische stift komt hij tot scoren voor zijn werkgever Santos.

• Louis van Gaal heeft Antonio Valencia op Engelse les gestuurd, omdat hij wil dat al zijn spelers deze taal beheersen. Ook Ángel di María, Marcos Rojo, Radamel Falcao, Ander Herrera en David de Gea worden bijgeschoold. Dat ook Valencia les nodig heeft, is echter opmerkelijk. De Ecuadoriaan speelt namelijk al sinds 2006 in Engeland. Blijkbaar heeft hij in acht jaar tijd de taal nog niet onder de knie kunnen krijgen. (The Daily Mail)

• Als hij het bewust doet, dan is het een waanzinnige treffer. Blas Perez knalt voor FC Dallas raak vanaf de zijlijn.

• Als je niet beter wist, dan zou je denken dat niet Thomas Vermaelen maar zijn bloedmooie vriendin Polly Parsons probeert in te parkeren bij stadion Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.