Ferdinand denkt aan stoppen: 'Ik kijk uit naar pensioen'

Reacties

Alles wijst erop dat Rio Ferdinand na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. De 35-jarige verdediger heeft dat bekend gemaakt in een Britse talkshow, die zaterdag wordt uitgezonden.

Ferdinand denkt aan stoppen: 'Ik kijk uit naar pensioen'

Presentator Jonathan Ross vroeg tijdens de opnames van het gelijknamige programma aan Ferdinand wanneer hij een punt denkt te zetten achter zijn loopbaan. 'Waarschijnlijk aan het einde van dit seizoen', luidde het antwoord van de oud-international, die na zijn vertrek bij Manchester United van afgelopen zomer voor Queens Park Rangers uitkomt.

Hoewel het afscheid van Ferdinand daarmee nog niet honderd procent zeker is, liet hij er zelf weinig twijfel meer over bestaan. 'Ik ben niet bang voor het voetbalpensioen, ik kijk er zelfs naar uit. Ik denk dat er veel moois op mijn pad komt. Er komt een tijd dat je je lichaam leert kennen en wat het spelen van voetbal en het elke dag trainen vergt.'

Rio Ferdinand speelde twaalf jaar voor Manchester United. Hier viert hij in 2005 een van de vele doelpunten die Ruud van Nistelrooy voor de club maakte.
Rio Ferdinand speelde twaalf jaar voor Manchester United. Hier viert hij in 2005 een van de vele doelpunten die Ruud van Nistelrooy voor de club maakte.

Mocht Ferdinand volgend jaar inderdaad stoppen, dan zou er na achttien jaar een einde komen aan de rijke carrière van de man die twaalf jaar lang door het leven ging als duurste verdediger aller tijden. Manchester United telde in 2002 46 miljoen euro neer voor de toenmalige speler van Leeds United, dat hem twee jaar eerder voor 26 miljoen had overgenomen van West Ham United. Paris Saint-Germain verbrak het record dit jaar door 49,5 miljoen euro over te maken aan Chelsea voor David Luiz.

Ferdinand is na het winnen van zes landstitels, één FA Cup, twee League Cups, vijf Community Shields, de Champions League, de Wereldbeker voor Clubs en 81 interlands voor Engeland niet van plan het voetbal te verlaten. 'Dit is al zó veel jaar mijn passie. Ik ben bezig met het halen van mijn trainersdiploma's. En er zijn meer opties in het voetbal', aldus Ferdinand, die al werk heeft gedaan als tv-analyticus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.