Fer legt keuze voor QPR uit: 'Harry wilde me graag hebben'

Reacties

Leroy Fer twijfelde geen moment toen Queens Park Rangers voor hem op de stoep stond. Het feit dat manager Harry Redknapp zich hard maakte voor zijn komst en de mogelijkheid om in de Premier League actief te blijven na de degradatie met Norwich City gaven voor de 24-jarige Oranje-international de doorslag.

Fer legt keuze voor QPR uit: 'Harry wilde me graag hebben'

'Ik kan niet wachten om hier te beginnen', laat Fer weten op de website van QPR, dat ruim elf miljoen euro voor hem overmaakt aan Norwich City. Daarmee blijft de fysiek sterke middenvelder behouden voor het hoogste niveau in Engeland. Tot zijn eigen tevredenheid. 'Ik wilde graag in Engeland blijven, in de Premier League. Dat was mijn droom.'

De vraag is natuurlijk wel: lukt het Fer ditmaal wél zijn werkgever te behoeden voor degradatie? Zelf heeft de ex-speler van Feyenoord en FC Twente daar alle vertrouwen in. 'QPR heeft het het afgelopen seizoen (vierde in het Championship, red.) goed gedaan door meteen weer te promoveren en heeft een team vol topspelers. Ik vind het geweldig dat ik daar nu ook bij hoor.'

Op Loftus Road krijgt Fer inderdaad enkele gerenommeerde ploeggenoten. Loïc Rémy keerde na een jaar verhuur terug van Newcastle United, Rio Ferdinand kwam over van Manchester United, terwijl WK-ganger Mauricio Isla wordt gehuurd van Juventus. Bovendien stonden bekende Engelse spelers als Joey Barton, Robert Green, Jermaine Jenas, Shaun Wright-Phillips en Bobby Zamora er al onder contract.

Harry Redknapp verloste Rafael van der Vaart in 2010 voor tien miljoen euro van zijn bijrol bij Real Madrid, nu behoudt hij Leroy Fer voor de Premier League.
Harry Redknapp verloste Rafael van der Vaart in 2010 voor tien miljoen euro van zijn bijrol bij Real Madrid, nu behoudt hij Leroy Fer voor de Premier League.

De misschien wel belangrijkste reden om voor QPR te kiezen, was voor Fer de kans om samen te werken met Redknapp, zo legt hij uit. 'Harry vertelde me dat hij me heel graag wilde hebben. En als je dat hoort van een coach wil je met hem samenwerken', aldus Fer over de voormalige manager van Portsmouth en Tottenham Hotspur, die bij The Spurs al samenwerkte met Rafael van der Vaart.

Hoe belangrijk Fer voor QPR moet worden blijkt wel uit het feit dat het shirt met nummer 10 voor hem gereserveerd was. Redknapp spreekt dan ook lovende woorden over Fer. 'Hij is voor ons een uitstekende aankoop. Ik ben erg blij dat we hem naar QPR hebben kunnen halen. Hij is fysiek sterk, heeft een prima techniek, speelt box-to-box; hij heeft alle kwaliteiten die je zoekt in een centrale middenvelder.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.