Fer leest Cahill de les: 'Dit is de Premier League'

Leroy Fer (26) is dit Premier League-seizoen op schot. De Swansea City-middenvelder staat na vier competitieduels al op drie goals, want ook tegen Chelsea (2-2) pikte hij zijn doelpunt mee. Dit keer leek hij er een overtreding voor nodig te hebben, maar dat sprak hij zelf tegen.

De elfvoudig Oranje-international beukte Gary Cahill omver toen de verdediger van The Blues lang treuzelde bij een poging de bal terug te spelen naar doelman Thibaut Courtois. 'Of dat een overtreding was? Ik zette hem gewoon van de bal', zei Fer in gesprek met Sky Sports. 'Dit is de Premier League. Daar gaat het er soms wat ruig aan toe.'

Diego Costa voorkwam dat de Nederlander met de 2-1 de hoofdrol opeiste, want de Spanjaard bepaalde de eindstand met een omhaal nog op 2-2. 'Dat is wel teleurstellend, al kwamen we sterk terug na een achterstand', doelde Fer op de 0-1 achterstand door een goal van diezelfde Diego Costa voor rust. 'Chelsea was sterker voor rust. We spraken in de rust af dat wij het initiatief na de pauze over moesten pakken en daar zijn we in geslaagd. Het is al met al een goed resultaat voor ons.'

Diego Costa
Chelsea-manager Antonio Conte stelde daarentegen dat de Londenaren twee punten hadden verloren, maar was te spreken over de maker van twee doelpunten. 'Ik ben blij voor Diego', sprak de Italiaan. 'Elke wedstrijd weer vragen mensen me of hij niet té gepassioneerd is, of zijn gedrag wel door de beugel kan. Maar ik heb vandaag een uitstekende wedstrijd van hem gezien. Ik vind dat de scheidsrechter ook hem de ruimte moet geven om zijn eigen spelletje te spelen.'