Fer helpt QPR aan primeur, zorgen voor Bacuna en Vlaar

Op bezoek bij Sunderland was Leroy Fer goud waard voor Queens Park Rangers, terwijl er voor Leandro Bacuna en Ron Vlaar bij Aston Villa niets te juichen viel.

Sunderland - Queens Park Rangers 0-2
Queens Park Rangers heeft uitstekende zaken gedaan onderin de Premier League. De ploeg van interim-managers Kevin Bond en Chris Ramsey won het uitduel met Sunderland, waar Patrick van Aanholt een basisplaats had. Een andere Nederlander zette de bezoekers op voorsprong in het Stadium of Light. In de zeventiende minuut kopte Fer een voorzet van Matthew Phillips binnen.

Na een klein half uur was Fer dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn schot belandde op de paal. Sunderland kwam daarna steeds beter in de wedstrijd en nadat Jermain Defoe al een goede kans had gemist, verrichtte QPR-doelman Rob Green in de 34ste minuut een geweldige redding op een kopbal van Connor Wickham.

Op slag van rust besliste Bobby Zamora echter de wedstrijd aan de andere kant. De spits schoot geweldig binnen uit een voorzet van opnieuw Phillips. Voor QPR betekende het pas de eerste uitzege dit seizoen. De voorgaande elf wedstrijden werden allemaal verloren. Door de overwinning stijgt de club naar de veilige zeventiende plaats.

Hull City - Aston Villa 2-0
De zorgen nemen toe voor Aston Villa, dat zonder Bacuna en Vlaar - die de hele wedstrijd op de bank bleven - verloor bij Hull City. Halverwege de eerste helft schoot Nikica Jelavic via Ciaran Clark binnen en de onlangs van Lokomotiv Moskou overgenomen Dame N'Doye bepaalde in de 74ste minuut, in twee instanties, de eindstand op 2-0.

Hull City passeert Aston Villa op de ranglijst en is nu vijftiende, terwijl ook Queens Park Rangers de ploeg van Bacuna en Vlaar passeert. De club uit Birmingham bezet daardoor nu de achttiende plaats, die aan het einde van dit seizoen degradatie betekent.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}