Fer en Pieters in evenwicht na knappe comeback QPR

Queens Park Rangers heeft in de thuiswedstrijd tegen Stoke City de vierde nederlaag van het seizoen voorkomen: 2-2. De club van Oranje-international Leroy Fer knokte zich tot twee keer toe terug van een achterstand, waardoor het Stoke van Erik Pieters zijn aanvallende bedoelingen niet beloond zag.

Stoke leek dankzij de inbreng van Victor Moses en Peter Crouch af te stevenen op een zege op Loftus Road. Na elf minuten belandde een voorzet van de Nigeriaan op het hoofd van de boomlange Engelse spits, die al leunend op QPR-verdediger Rio Ferdinand de bal doorkopte naar Mame Biram Diouf: 0-1 (foto). Vlak na rust schoot Crouch zelf raak op aangeven van Moses.

De van Chelsea gehuurde vleugelspeler bracht kort daarna ook Pieters nog in stelling, maar de mee opgekomen linksback kon met zijn zwakkere rechterbeen geen kracht geven aan zijn inzet. Datzelfde gold vijf minuten voor tijd voor Fer, die bij een vrije trap lengte te kort kwam om de gelijkmaker nog binnen te knikken. Dat had Steven Caulker vlak voor rust uit een corner nog wel gedaan.

Hoewel Stoke ook regelmatig de kans kreeg om uit te breken en de score verder op te voeren, liet het na de wedstrijd in het slot te gooien. Een slotoffensief van QPR kwam The Potters vervolgens duur te staan toen Niko Krancjar twee minuten voor tijd een vrije trap binnen krulde. Door het gelijkspel blijven de werkgevers van Fer en Pieters onderin de Engelse middenmoot bivakkeren.