Fer, De Jong en Zoet vallen af bij het Nederlands elftal

Reacties

Bondscoach Guus Hiddink heeft de selectie van het Nederlands elftal teruggebracht tot 27 spelers. Voor Leroy Fer, Nigel de Jong en Jeroen Zoet is maandag geen plek als de internationals zich weer melden in Hoenderloo.

Fer, De Jong en Zoet vallen af bij het Nederlands elftal

Fer trainde de afgelopen dagen al apart van de groep en is daarom buiten de selectie gelaten voor de oefeninterland tegen de Verenigde Staten (5 juni) en de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (12 juni). 'Leroy is helaas niet op tijd wedstrijdfit', zegt Hiddink op de website van de KNVB.

De Jong (foto) en Zoet vallen af op basis van technische redenen, zo legt Hiddink uit. 'Nigel heb ik laten weten dat ik met het oog op de komende wedstrijden heb gekozen voor een ander type speler. De selectie bevatte vier keepers en helaas voor Jeroen, is er slechts plaats voor drie.'

Hiddink had de afgelopen week tijdens een trainingsstage de beschikking over zestien man. Na het weekend voegen ook Daley Blind, Bas Dost, Klaas-Jan Huntelaar, Daryl Janmaat, Tim Krul, Robin van Persie, Quincy Promes, Davy Pröpper, Ron Vlaar, Stefan de Vrij en Gregory van der Wiel zich bij het Oranje-keurkorps.

Wesley Sneijder (Galatasaray) en Jeremain Lens (Dinamo Kiev) spelen op 3 en 4 juni, vlak vóór de vriendschappelijke interland tegen de VS in Amsterdam, een bekerfinale, waardoor zij pas later aansluiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.