Fenomenale Messi brengt WK weer in zicht voor Argentinië

Reacties

Argentinië heeft in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiecampagne een zeer belangrijke zege geboekt op Colombia: 3-0. Lionel Messi was met een doelpunt en twee assists de grote man bij de Argentijnen, die door de zege weer mogen hopen op plaatsing voor het WK 2018 in Rusland.

Fenomenale Messi brengt WK weer in zicht voor Argentinië

De druk voor Argentinië was groot, het land dat in 2014 nog de WK-finale speelde, stond voorafgaand aan het treffen in Estadio San Juan del Bicentenario namelijk op de zesde plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep, een positie die aan het eind van de rit het mislopen van het WK 2018 zou betekenen. Er moest dus gewonnen worden van nummer drie Colombia. Toch koos bondscoach Edgardo Bauza ervoor om Lucas Pratto in de spits te zetten. De 28-jarige aanvaller van Atlético Mineiro kreeg opmerkelijk genoeg de voorkeur boven Sergio Agüero en Gonzalo Higuaín.

Het was echter niet de spits, maar de rechtsbuiten die de wedstrijd al na tien minuten openbrak. Messi krulde een vrije trap van een meter of 25 op fenomenale wijze over de muur en via de onderkant van de lat in de kruising. Arsenal-doelman David Ospina had het nakijken.

Dertien minuten later was Messi ook de vormgever van de tweede Argentijnse treffer. De aanvoerder kwam vanaf de rechterkant naar binnen en legde de bal met veel gevoel op het hoofd van Pratto, die tegendraads zuiver binnenkopte. Met zijn eerste interlanddoelpunt beloonde hij daarmee de gedurfde keuze van zijn trainer.

De debuterende Ajacied Davinson Sánchez zag hoe zijn Colombia vervolgens op zoek ging naar de aansluitingstreffer, maar die bleef uit voor de bezoekers. Aan de andere kant ging de bal er wel in. Messi reageerde alert na geklungel in de Colombiaanse defensie en dribbelde op het doel af. Sánchez en PSV'er Santiago Arias waren vervolgens kansloos toen de Barcelona-aanvaller de bal aflegde op Ángel Di María: 3-0.

Chili-Uruguay 3-1
Ook Chili, winnaar van de Copa America, stond er voorafgaand aan de twaalfde speelronde niet goed voor. Tegen nummer twee Uruguay kwamen de Chilenen opnieuw vroeg op achterstand. Edinson Cavani maakte na een kwartier op aangeven van Luis Suárez de openingstreffer. Eduardo Vargas trok de stand vlak voor rust gelijk.

Daarna was het de beurt aan Alexis Sánchez. De Chileen liep eerder deze week een lichte hamstringblessure op, maar verscheen - ondanks nadrukkelijk aandringen van Arsenal-manager Arsène Wenger - toch aan de aftrap. Het bleek een gouden zet voor Chili, want Sánchez schoot zijn land in de tweede helft met twee treffers naar de overwinning.

Door de zege van Chili op Uruguay stijgt het land naar de vierde plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. Argentinië staat nu vijfde, een positie die rechtgeeft op deelname aan de play-offs. Brazilië gaat soeverein aan kop, terwijl plaatsing voor Paraguay ver weg is.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
Brazilië 12 27 +19
Uruguay 12 23 +13
Ecuador 12 20 +6
Chili 12 20 +4
Argentinië 12 19 +2
Colombia 12 18 0
Paraguay 12 15 -6
Peru 12 14 -2
Bolivia 12 7 -21
Venezuela 12 5 -15
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.