Fenomenale Haaland bezorgt Kompany geen fijne rentree met Burnley

Reacties

Niet alleen Manchester City, maar vooral ook Erling Haaland is het nieuwe Premier League-seizoen in stijl begonnen. De regerend landskampioen opende met een zege op promovendus Burnley en de Noorse doelpuntenmachine deed direct weer wat hij het beste kan: scoren.

Fenomenale Haaland bezorgt Kompany geen fijne rentree met Burnley
© Pro Shots
Burnley
Burnley
0 - 3
Manchester City
Manchester City

Stiekem zal Vincent Kompany de afgelopen weken weleens hebben gedroomd van een rentree in de Premier League met een stunt. De competitieplanner liet Burnley uitgerekend tegen Manchester City beginnen, de ploeg waar Kompany het overgrote deel van zijn spelersloopbaan actief voor was. In die droom kwam Haaland echter niet voor, want de harde realiteit was dat de spits van City zijn oude patroon gewoon weer oppakte.

Letterlijk de eerste kans van het seizoen was alweer raak voor Haaland. Binnen vijf minuten legde Rodri een corner terug, waar zijn centrumspits klaarstond om de openingstreffer binnen te tikken. Manchester City speelde dominant, kreeg de kansen en had een spits lopen die van een halve kans een doelpunt maakte. Tien minuten voor rust kreeg Haaland de bal voor zijn voeten. Half vanuit de draai schoot hij vervolgens via de onderkant van de lat verwoestend hard de 2-0 tegen de touwen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Manchester City begon Nathan Aké in de basis en hij deed tachtig minuten mee, net als Haaland. Bij Burnley begonnen de oud-Eredivisie-spelers op de bank: Manuel Benson (PEC Zwolle), Johann Berg Gudmundsson (AZ) en Arijanet Muric (NAC en Willem II). Net nadat Benson een kwartier voor tijd inviel, maakte Rodri de derde treffer van de avond. Hij ontving de bal na een klutssituatie en schoot van dichtbij raak. Net voor tijd kreeg invaller Anass Zaroury nog een rode kaart voor een veel te harde tackle.

Met de overwinning keert Manchester City terug op de plek waar het vorig seizoen is geëindigd: bovenaan. Het enige smetje op de zege was het geblesseerd uitvallen van Kevin De Bruyne na ruim twintig minuten. Woensdag volgt het duel om de Europese Super Cup tegen Europa League-winnaar Sevilla en het is afwachten of de Belg daar fit genoeg voor is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.