Fenomenale De Bruyne voorkomt averij voor Man City tegen Newcastle

Manchester City heeft ternauwernood voorkomen dat het punten verspeelde op bezoek bij Newcastle United. Invaller Kevin De Bruyne blonk weer ouderwets uit en zorgde met een doelpunt en een assist hoogstpersoonlijk voor de zege.

Newcastle United
2 - 3
Manchester City

Bij Manchester City begon Nathan Aké in de basis, terwijl Sven Botman bij de thuisploeg aan de aftrap verscheen. In de eerste helft maakten beide ploegen er een spektakelstuk van. Dat begon al in de eerste minuten, toen Newcastle United op voorsprong dacht te komen. Sean Longstaff liep een bal binnen, maar later ging de vlag alsnog omhoog voor buitenspel. Daarmee werd de treffer geannuleerd, maar dat betekende ook einde wedstrijd voor City-doelman Ederson Moraes, die in botsing was gekomen met Longstaff.

Zijn vervanger Stefan Ortega bleek duidelijk nog niet helemaal bij de les. Een van zijn eerste balcontacten was een terugspeelbal van Nathan Aké. De Duitse doelman ging gruwelijk in de fout en schoot tegen Miguel Almirón aan, maar kwam met de schrik vrij aangezien Newcastle niet goed omsprong met het cadeautje.

De eerste helft werd gekenmerkt door een razend hoog tempo en de nodige kansen. Na een klein halfuur kwam de uitploeg uiteindelijk op voorsprong. De treffer van Bernardo Silva was er één om door een ringetje te halen. Hij kreeg de bal voorgegeven door Kyle Walker en werkte achter het standbeen langs de 0-1 binnen.

Daarna was het de beurt aan Newcastle, dat de achterstand volledig omdraaide. Voormalig Willem II-spits Alexander Isak werd gelanceerd door een geniale bal van Bruno Guimarães, trok naar binnen en schoot fraai raak in de verre bovenhoek. Enkele minuten later was het ook raak voor Anthony Gordon. Ook hij trok naar zijn rechterbeen en schoot raak in de verre hoek: 2-1.

Bekijk hier de twee treffers van Newcastle United:

In het tweede bedrijf nam de amusementswaarde iets af, maar de spanning stond er vol op. Het duurde tot een kwartier voor tijd tot Manchester City op gelijke hoogte kwam. Invaller Kevin De Bruyne maakte zijn eerste officiële doelpunt sinds 9 mei 2023, toen scoorde hij tegen Real Madrid. De Belg schoof de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied beheerst met binnenkant voet binnen. De Bruyne speelde zijn eerste Premier League-wedstrijd sinds augustus, wegens een blessure stond hij maanden aan de kant.

In de blessuretijd kwam De Bruyne andermaal met een geniale ingeving op de proppen. Hij legde de bal perfect over de verdediging, waardoor het Noorse talent Oscar Bobb nog de 2-3 kon maken. Daarmee gaat de ploeg van Pep Guardiola met een positief gevoel de mini-vakantie in. Manchester City is nu vrij tot 26 januari, dan staat het FA Cup-duel met Tottenham Hotspur op het programma.