Fener-coach: 'Van Persie moet zelf kans grijpen'

Reacties

Fenerbahçe-trainer Vítor Pereira is niet van plan Robin van Persie een voorkeursbehandeling te geven op basis van diens status. De Portugese oefenmeester vindt dat het aan de Oranje-international is om een basisplaats af te dwingen.

Fener-coach: 'Van Persie moet zelf kans grijpen'

Pereira liet de aanvaller, die afgelopen zomer nog met veel bombarie naar Istanbul werd gehaald, zondag in het competitietreffen met Akhisar Belediyespor (2-2) wederom op de bank beginnen. 'We hebben een kwalitatief sterke selectie, waarbij ik iedereen - en dus niet alleen Van Persie - een eerlijke kans geef. Niemand kan zeggen dat ik  een oneerlijk selectiebeleid voer', reageert de coach stekelig op de vraag waarom hij de steraankoop niet vaker vanaf het begin laat meedoen.

Pereira lijkt een brandje te willen blussen voordat het ontstaan is, inzake de ietwat penibele situatie waarin zijn nieuwe aanwinst verkeert. 'Laten we de zaken niet overdrijven. We zetten ons allemaal in voor het team en dat doet van Persie dus ook', neemt de oefenmeester de aanvaller openlijk in bescherming.

Van Persie, die overkwam van Manchester United, speelde sinds zijn komst naar Turkije nog maar 305 minuten in het shirt van Fenerbahçe. In de Süper Lig wist de spits tot dusver driemaal het net te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.