Fenerbahçe klopt Sevilla in boeiende partij

Fenerbahçe moest drie keer een voorsprong nemen om uiteindelijk met een voorsprong af te kunnen reizen naar Sevilla voor het tweede duel in de achttiende finale van de Champions League: 3-2.

Semih Sentürk maakte de winnende treffer. De invaller drong in de 87ste minuut de Spaanse zestien binnen en haalde uit, waarna de bal via tegenstander Ivica Dragutinovic in de verste hoek van het doel van Andres Palop verdween: 3-2.

Het was een ietwat onterechte zege voor de Turken, die in Istanbul volop gevaar stichtten. Maar dat deed Sevilla net zo goed. Een gelijkspel was een passender uitslag geweest.

Mateja Kezman opende de score. In de zestiende minuut kopte hij van dichtbij heel beheerst binnen na een prachtige voorzet van Ugur Boral. Zes minuten later was het echter ploeggenoot Edu Dracena die de voorsprong van Fener om zeep hielp. De Braziliaan gleed een voorzet van Daniel Alves in zijn eigen doel.

Vlak na rust kwam Fenerbahçe op 2-1. Na een hoekschop van Alex kopte Diego Lugano hard binnen in de kruising. Maar opnieuw kwam Sevilla op gelijke hoogte, ditmaal via Julien Escudé. De Franse verdediger tikte bij de tweede paal de bal in het dak van het doel na een hoekschop van Diego Capel.

Zo leek Sevilla op weg met een meer dan verdiend gelijkspel te ontsnappen uit Turkije, totdat Sentürk vlak voor tijd ontsnapte.