Fenerbahçe dankt blunderende keeper tegen Sevilla

De twee duels in de achtste finale van de Champions League tussen Fenerbahçe en Sevilla zijn twee spektakelstukken geworden. Na twee keer 3-2 moesten strafschoppen de beslissing brengen. Fenerbahçe triomfeerde met dank aan doelman Volkan Demirel.

Na tien minuten spelen had het er niet naar uitgezien dat Fenerbahçe er nog een strafschoppenserie uit zou slepen. Door twee ongelooflijke blunders van doelman Volkan keken de Turken tegen een 2-0 achterstand aan. De keeper tastte mis op schoten van Daniel Alves en Seydou Keita.

Daarmee had Sevilla de 3-2 achterstand uit de heenwedstrijd in rap tempo omgebogen in een voorsprong. Fenerbahçe toonde echter veerkracht. In de twintigste minuut scoorde Deivid tegen (2-1), een kunststukje dat de Braziliaan herhaalde bij een 3-1 achterstand (3-2).

In de noodzakelijke verlenging werd nauwelijks nog gevoetbald. De onvriendelijkheden tussen de Spaanse en de Turkse opponenten stapelden zich op. Duidelijk werd dat strafschoppen de beslissing moesten gaan brengen.

Met penaltykiller Andrés Palop in het doel leek Sevilla in het voordeel, maar het was collega Volkan die de hoofdrol opeiste. De Turkse international maakte drie Spaanse strafschoppen onschadelijk, terwijl Palop slechts eenmaal als winnaar uit de tweekamp te voorschijn kwam: 3-2.