Fenerbahçe wint nipt ondanks tegenslagen Janssen en Van Persie

Fenerbahçe heeft door een nipte zege op Bursaspor (0-1) de tweede plaats in de Süper Lig overgenomen van Galatasaray. Bij de bezoekers moest Vincent Janssen nog voor de rust het speelveld verlaten met een blessure.

Bij Fenerbahçe zat Robin van Persie niet eens bij de wedstrijdselectie. De 34-jarige spits speelde mede door blessures geen minuut meer sinds zijn invalbeurt met het Nederlands elftal tegen Frankrijk (31 augustus). Eerder deze vrijdag beantwoordde Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vragen over een eventuele terugkeer van de aanvaller naar Rotterdam. 'Ik heb mijn mening over Robin gegeven. Hij is nog een speler die belangrijk zou zijn als hij voor Feyenoord zou spelen. Maar uiteindelijk kan ik niet in de toekomst kijken.'

Bij de Turkse grootmacht was er wel een basisplaats voor Janssen. De huurling van Tottenham Hotspur viel echter kort voor rust uit met een blessure. Hij werd vervangen door Roberto Soldado. Bij Bursaspor stond William Troost-Ekong aan de aftrap. De verdediger stond voorheen onder contract bij FC Groningen en FC Dordrecht.

Troost-Ekong maakte in de tweede helft een overtreding op de vervanger van Janssen in het zestienmetergebied. De penalty werd feilloos benut door Giuliano: 0-1. Dit was ook direct de enige treffer van de wedstrijd. Door de overwinning wipt Fenerbahçe in ieder geval voor even over Galatasaray heen. De nummer drie komt zaterdag in actie tegen Akhisar Belediyespor. Koploper Istanbul Başakşehir neemt het zondag op tegen Sivasspor.