Fenerbahçe trekt Süper Lig-topscorer Fernandão aan

Reacties

Fenerbahçe heeft de Braziliaanse spits Fernandão ingelijfd voor circa vier miljoen euro. De spits van Atlético Paranaense maakte al anderhalf seizoen veel indruk als huurling bij Bursaspor.

Fenerbahçe trekt Süper Lig-topscorer Fernandão aan

De 28-jarige Fernandão legde met 22 treffers beslag op de topscorerstitel in de Turkse Süper Lig. Ook het seizoen daarvoor, waarin hij slechts een halfjaar voor Bursaspor in actie kwam, had hij al het beste rendement van alle aanvallers in de competitie. Hij tekende voor vier jaar bij Fenerbahçe.

José Fernando Viana de Santana, zoals de spits voluit heet, speelde de rest van zijn carrière voor vele clubs uit zijn geboorteland. Maar pas op relatief late leeftijd (26) ontpopte de fysiek sterke spits zich bij Bahia als doelpuntenmaker.

Fenerbahçe, waar Dirk Kuijt na drie seizoenen vertrok, hoopt met de nieuwe trainer Vitor Pereira en enkele gerichte aankopen volgend seizoen weer een gooi te doen naar de titel. Afgelopen seizoen werd de club, die ook Simon Kjær al aantrok, afgetroefd door het Galatasaray van Wesley Sneijder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.