Fenerbahçe speelt met Soldado in op mogelijk vertrek Van Persie

Reacties

Fenerbahçe heeft met Villarreal een principeakkoord bereikt over de transfer van Roberto Soldado. De Turkse topclub betaalt volgens Spaanse media zo'n acht miljoen euro voor de 32-jarige spits.

Fenerbahçe speelt met Soldado in op mogelijk vertrek Van Persie

Soldado is momenteel onderweg naar Istanbul, waar hij woensdagavond zijn medische keuring ondergaat. Als hij die doorstaat en de laatste details worden afgehandeld, mag hij zich officieel speler van Fenerbahçe noemen, zo meldt Villarreal via de officiële kanalen.

De ervaren Spanjaard moet voor de spitspositie bij Fener de concurrentiestrijd aangaan met Fernandão en Robin van Persie, als de Nederlander tenminste in Turkije blijft. De naam Van Persie zingt al weken nadrukkelijk rond bij Feyenoord, dat er geen geheim van maakt de topscorer aller tijden van Oranje graag in te lijven. Struikelblok was tot nu toe het tot 2018 doorlopende contract van de 34-jarige aanvaller bij Fenerbahçe.

Voor Soldado wordt Fenerbahçe de zevende club in zijn loopbaan. De Spanjaard begon zijn carrière bij Real Madrid en speelde in Spanje later voor Osasuna, Getafe en Valencia, waar hij de meeste indruk maakte. Zo veel dat Tottenham Hotspur hem in 2013 voor dertig miljoen naar Engeland haalde. In de Premier League kon Soldado geen potten breken, waardoor Spurs hem twee jaar later liet terugkeren naar zijn vaderland.

Villarreal haalde deze zomer met voormalig FC Twente en NAC Breda-spits Enes Ünal al een nieuwe frontman en dus was de weg voor Soldado naar Istanbul vrij. Na Nabil Dirar (AS Monaco), Mathieu Valbuena (Olympique Lyon), Mehmet Ekici (Trabzonspor), Carlos Kameni (Málaga) en Mauricio Isla (Cagliari) is Soldado de zesde zomeraanwinst van de Turken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.