Fenerbahçe 'schenkt' PSV unieke status ondanks scorende Tadic

Fenerbahçe heeft zaterdag voor het eerst dit seizoen een wedstrijd níet gewonnen. De ploeg van trainer Ismail Kartal liet zich in competitieverband voor eigen publiek verrassen door Trabzonspor, waar Stefano Denswil de hele wedstrijd speelde.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
2 - 3
Trabzonspor
Trabzonspor

Zowel in Europees verband als in de Süper Lig liet Fenerbahçe tot zaterdag geen kruimel liggen voor de concurrentie. Tegen Trabzonspor werd de superserie beëindigd. De koploper, met Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadioglu, Dusan Tadic en Sebastian Szymanski in de basis, kwam al na tien minuten op achterstand door een treffer van Paul Onuachu.

Fenerbahçe koesterde een licht overwicht, maar dwong weinig mogelijkheden af. Al snel na rust hing de status van onoverwinnelijke ploeg aan een zijden draadje: door treffers van Berat Ayberk Özdemir en Nicolas Pépé stond het na 47 minuten al 0-3.

Door een rake strafschop van Tadic in de 61e minuut mocht Fenerbahçe dromen van een ommekeer, maar een mythische comeback zat er niet in, al verkleinde de ex-Ajacied de achterstand vlak voor tijd nog wel tot 2-3. Opnieuw deed hij dat vanaf elf meter, nadat Tadic eerst nog faalde. De Serviër kreeg een herkansing doordat spelers van Trabzonspor te vroeg inliepen. Op dat moment stond Fenerbahçe met tien man door een tweede gele kaart voor Ismail Yüksek.

Door het puntenverlies van Fenerbahçe is PSV de enige nog foutloze ploeg in de Europese topcompetities, waarbij we zijn uitgegaan van de toptien van de UEFA-coëfficiëntenlijst. De Eindhovenaren wonnen in de Eredivisie elf keer vanaf de seizoenstart. Zaterdag ging Heracles Almelo voor de bijl.

Fenerbahçe moet bovendien de eerste plaats in de Süper Lig laten aan Galatasaray, dat vrijdag won van Kasimpasa.