Fenerbahçe pas na verlenging naar kwartfinale beker

Fenerbahçe heeft zaterdagavond met veel moeite de kwartfinales van het Turkse bekertoernooi bereikt: 1-0. In Istanbul werd Kayserispor pas in de tweede helft van de verlenging op de pijnbank gelegd.

Aan de kant van Fenerbahçe stond Robin van Persie opgesteld als diepste spits, omdat Fernandão rust kreeg. De Nederlanders Diego Biseswar, Deniz Türüç en Ömer Bayram startten in de basis bij Kayserispor. De zaterdag op huurbasis aangetrokken Adnane Tighadouini zat nog niet bij de selectie.

Koploper Fenerbahçe kon zijn favorietenpositie slechts deels waar maken tijdens de wedstrijd. De topclub uit Istanbul had 120 minuten lang het betere van het spel, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dit niet. Een fantastische individuele actie van Van Persie was het hoogtepunt van de eerste helft, al leverde het niet meer dan een geblokt schot op. In de eerste helft van de verlenging waren er twee grote kansen voor invaller Lazar Markovic.

Uiteindelijk groeide Türüç uit tot de schlemiel bij Kayserispor. De ex-speler van Go Ahead Eagles pakte in de 110de minuut zijn tweede gele kaart en zag de ingevallen Diego vier minuten later voor het enige doelpunt van de wedstrijd zorgen.