Fenerbahçe levert met invaller Kuijt punten in

Met Dirk Kuijt als invalkracht is Fenerbahçe tegen onverwacht puntenverlies aangelopen. Door het gelijkspel bij Eskisehirspor (1-1) staat de koppositie onder druk.

Fenerbahçe-trainer Ismail Kartal achtte het opportuun in de 69ste minuut een beroep te doen op Kuijt, die afgelopen maandag in de warming-up voor het duel met Bursaspor geblesseerd was afgehaakt.

De Katwijker maakte zijn entree bij een 0-1 voorsprong, die Fenerbahçe in de schoot was geworpen door een eigen doelpunt van Mustafa Yumlu. Tien minuten voor tijd kwam Eskisehirspor langszij door een doelpunt van invaller Emre Gural, die met een schitterende knal van dertig meter de eindstand op 1-1 bepaalde.

Dankzij het gelijkspel is de voorsprong van Fenerbahçe op Galatasaray en Besiktas weliswaar opgelopen tot twee punten, maar de twee achtervolgers komen later dit weekend nog in actie.