Fenerbahçe krijgt op eigen veld klop van FC Twente

FC Twente is het Europa League-avontuur begonnen met een fraaie overwinning. Dankzij Blaise Nkufo had Fenerbahçe op eigen veld het nakijken (1-2).

In de eerste helft liet FC Twente al dan niet gedwongen het initiatief aan Fenerbahçe. De Turkse gastheren hadden dan ook een overwicht zonder dat het leidde tot veel uitgespeelde kansen. FC Twente liet zich evenmin onbetuigd en deed met name via Miroslav Stoch van zich spreken.

Al in de eerste helft greep Twente-trainer Steve McClaren in. Cheick Tioté moest kort voor rust plaatsmaken voor Theo Janssen. Gaandeweg de wedstrijd vertaalde de tactische omzetting zich in een grotere controle. De Enschedese ploeg kwam tot goed positiespel en dat kwam tot uitdrukking in mogelijkheden voor Bryan Ruiz.

Waar de Costaricaan een opgelegde kans onbenut liet, daar sloeg Fenerbahçe zeven minuten later wel toe. Invaller Mehmet Topuz ramde een vrije trap langs de muur in het doel van FC Twente.

FC Twente toonde zich in het laatste kwartier niet onder de indruk van de Turkse dadendrang. Met dank aan slap ingrijpen van keeper Volkan Demirel bracht Blaise Nkufo na een steekbal van Janssen de Enschedese ploeg op gelijke hoogte. Daarmee was het nog niet gedaan voor de Zwitserse spits, die zich tien minuten voor tijd attent toonde en zonder aarzeling de 1-2 op het scorebord bracht.