Fenerbahçe en trainer Pereira liggen op ramkoers

Reacties

De wegen van Fenerbahçe en trainer Vítor Pereira gaan scheiden. Dat is welhaast onvermijdelijk na statements van beide kampen. De Portugese coach van Robin van Persie en Gregory van der Wiel verblijft momenteel in eigen land, tot onvrede van zijn Turkse werkgever.

Fenerbahçe en trainer Pereira liggen op ramkoers

Pereira stelt in Portugese media zich genoodzaakt te voelen Turkije te verlaten, nadat Fenerbahçe hem had verboden zijn werkzaamheden nog langer uit te voeren na de teleurstellende uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen AS Monaco. De 48-jarige Portugees is van mening dat er sprake is van contractbreuk en voelde zich bedreigd. Ook zijn assistenten vertrokken in zijn kielzog uit Istanbul.

Fenerbahçe laat op haar beurt weten dat Pereira zonder toestemming van de club in Portugal verblijft. Van Persie, Van der Wiel en ploeggenoten trainden zaterdag zonder hun hoofdcoach. De vicekampioen en verliezend bekerfinalist van Turkije kan dat niet accepteren en beraadt zich maandag op te nemen stappen, omdat Pereira met zijn werkweigering contractbreuk pleegt.

Het vertrek van Pereira is daarmee onvermijdelijk. De voormalig trainer van FC Porto en Olympiakos Piraeus kende tijdens zijn eerste seizoen een net-niet-jaar, waarin Fenerbahçe naast alle prijzen greep. Besiktas werd kampioen, Galatasaray won de beker. En dat terwijl de 28-voudig kampioen flink investeerde door onder anderen Van Persie en Nani te verlossen van hun bijrollen bij Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.