Fenerbahçe bevrijdt Garry Rodrigues met pikante transfer

Reacties

Garry Rodrigues vliegt een dezer dagen naar Istanbul, waar Fenerbahçe hem medisch zal keuren. De Turkse topclub huurt vervolgens de aanvaller voor twee jaar van Al-Ittihad uit Saoedi-Arabië, waar Rodrigues sinds januari speelde en nog een vierjarig contract heeft.

Fenerbahçe bevrijdt Garry Rodrigues met pikante transfer

Rodrigues wordt gedwongen deze keuze te maken, nu hij niet meer voorkomt in de plannen van Al-Ittihad, dat met de Chileen José Luis Sierra een nieuwe trainer aanstelde die zijn eigen spelers wil meenemen.

De transfer van de aanvaller is zeer pikant, want Rodrigues speelde tot zijn overgang naar Saoedi-Arabië voor Galatasaray. Een terugkeer naar Gala leek dan ook voor de hand te liggen, maar de kampioen had geen plaats voor hem. Fenerbahçe meldde zich snel bij Al-Ittihad en liet blijken Rodrigues graag te willen hebben. Fener kende een rampzalig seizoen en wil zich nu met de snelle aanvaller gaan revancheren in de Turkse Süper Lig.

Rodrigues zal het sentiment in Istanbul snappen, maar hij moet ook aan zijn eigen toekomst denken. Fenerbahçe is een topclub en hij behoudt zijn salaris gedurende de twee jaar dat de Turken hem huren. Daarbij is hij niet de eerste speler die de gevoelige switch maakt tussen de twee clubs die elkaars gezworen vijanden zijn.

Met Fenerbahçe voegt Rodrigues overigens weer een bizar hoofdstuk toe aan zijn toch al bijzondere carrière. Hij werd pas laat prof via de amateurs van FC Boshuizen. Daarna speelde hij voor FC Dordrecht, Levski Sofia, PAOK Saloniki, Galatasaray, Al-Ittihad en nu dus Fenerbahçe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Garry Rodrigues
Meer over Garry Rodrigues
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.