Fener zet met invaller Kuijt stap richting halve finale

Fenerbahçe heeft het heenduel in de kwartfinale van het Turkse bekertoernooi met 2-1 gewonnen van Mersin Idmanyurdu. Dirk Kuijt kwam tijdens het uitduel als invaller na een uur binnen de lijnen.

Toen Kuijt het veld betrad stond er voor Fener een 0-2 voorsprong op het scorebord. Diego had in de 44ste minuut met een fraai boogballetje de score geopend. Ruim een minuut later, en dus nog vóór de rust, werd het 0-2. Moussa Sow kopte raak.

In de tweede helft kwam Mersin niet verder dan de aansluitingstreffer van Welliton. De Braziliaan tekende in de 74ste minuut door vanaf vijf meter raak te schieten voor de eindstand. Zodoende begint Fenerbahçe met een zege op zak aan de return van 7 april.

Dinsdag zette het Galatasaray van Wesley Sneijder al een grote stap naar de halve finale door met 4-0 te winnen van Manisaspor. Eerder op de woensdagavond besloten Bursaspor en Gençlerbirligi met 1-1. Donderdag treffen Kayserispor (2) en Sivasspor elkaar nog. De returns zijn op 7, 8 en 9 april.