Fellaini zet België met winnende treffer weer op EK-koers

Reacties

België heeft op bezoek bij Israël uitermate goede zaken gedaan in de jacht op een EK-ticket: 0-1. Aangezien het team na een rode kaart van Vincent Kompany de voorsprong vasthield, komen De Rode Duivels in Groep B naast Wales aan kop.

Fellaini zet België met winnende treffer weer op EK-koers

Zaterdag was Marouane Fellaini bij de Belgen nog de grote man tijdens de 5-0 kwalificatiezege in eigen huis tegen Cyprus. De middenvelder annex aanvaller van Manchester United scoorde twee keer. In Jeruzalem vond hij vanavond ook het net, al had hij in de negende minuut niet over geluk te klagen. Doelman Offir Marciano had bij een poging van Kompany nog een goede redding in huis, maar moest een antwoord schuldig blijven toen de rebound via Fellaini in het doel verdween.

Ondanks kansjes voor onder anderen Kevin De Bruyne vergat de ploeg van bondscoach Marc Wilmots verder uit te lopen, waardoor het Israël van onder meer Willem II-aanvaller Ben Sahar mocht blijven hopen op een goed resultaat. Die hoop werd alleen maar groter toen Kompany na een domme overtreding zijn tweede gele kaart pakte. De ervaren verdediger probeerde Eran Zahavi uit te spelen, maar faalde hopeloos. Om een counter te voorkomen hield hij de Israëliër direct daarop vast, hetgeen hem op zijn tweede prent kwam te staan.

Met een man minder hielden de Belgen stand. Dat kwam onder meer omdat doelman Thibaut Courtois tegenstander Sahar met een goede redding van scoren afhield. Sterspeler Eden Hazard was toen, enigszins gepikeerd, al gewisseld.

Door de nipte zege hebben zowel België als Wales na vijf duels in Groep B elf punten. Israël volgt met twee punten minder. Cyprus is vierde met zes punten, terwijl Bosnië-Herzegovina (vijf punten) en het arme en puntloze Andorra de poule besluiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.