Fellaini en Everton bedwingen City, Michu velt Arsenal

Manchester City heeft duur puntenverlies geleden in de Premier League. In eigen huis kwam de ploeg van manager Roberto Mancini niet verder dan een gelijkspel tegen Everton. Michu en Jeremain Defoe waren namens respectievelijk Swansea City en Tottenham Hotspur cruciaal voor hun ploeg.

Manchester City – Everton 1-1Van de 22 spelers op het veld had Marouane Fellaini (zie foto) veruit de grootste invloed op de wedstrijd. Na een slome start van beide ploegen drukte de middenvelder van Everton zijn stempel door na een half uur de openingstreffer te maken. De Belg zag zijn eerste inzet nog worden gekeerd door doelman Joe Hart, maar in de rebound was hij alsnog trefzeker.

Even later benadeelde Fellaini zijn ploeg echter door een strafschop te veroorzaken nadat hij aan het shirt van Edin Dzeko trok. Carlos Tévez wist wel raad met het buitenkansje. Manchester City nam na de rust het heft in handen en kreeg de nodige kansen, maar doelman Tim Howard hield Everton op de been.

Manchester City kan door de remise de aansluiting met aartsrivaal en koploper Manchester United verliezen. De laatste ploeg komt om 18:30 uur in actie tegen Reading.

Arsenal – Swansea City 0-2Door twee treffers van Michu in de slotminuten heeft Swansea City zijn tweede achtereenvolgende overwinning geboekt. Twee keer had de aanvaller alle gelegenheid een hoek uit te zoeken en was de Arsenal-defensie uitgespeeld.

Nog zonder de geblesseerde doelman Michel Vorm beet de ploeg van manager Michael Laudrup vanaf het begin stevig van zich af. Jonathan de Guzman schoot een vrije trap rakelings over. In de tweede helft verliet De Guzman het veld voor landgenoot en Premier League-debutant Dwight Tiendalli.

In datzelfde tweede bedrijf was Ángel Rangel het dichtst bij een treffer voor de uitploeg. Door de winst achterhaalt Swansea zijn opponent Arsenal op de ranglijst en neemt het voorlopig de zevende plaats in. Arsenal staat nu tiende. Liverpool – Southampton 1-0Door een treffer van Daniel Agger heeft Liverpool drie punten overgehouden aan het treffen met Southampton. Met name in de eerste helft had Liverpool genoeg kansen om de score uit te breiden.

Op slag van rust was het Agger die met een sterke kopbal het net vond. Glen Johnson wachtte zorgvuldig met zijn voorzet en vond het hoofd van Agger, die de bal in de verre kruising kopte.Liverpool komt door de winst op twee punten afstand van Arsenal te staan, voorlopig op de elfde plaats. Southampton blijft matig presteren en staat achttiende.

Fulham – Tottenham Hotspur 0-3Martin Jol zag als manager van de thuisploeg Mladen Petric de grootste kans van de eerste helft verprutsen. De tweede helft was vervolgens volledig in handen van Tottenham Hotspur. Sandro brak de ban binnen het uur na een heerlijk afstandsschot.

Jeremain Defoe was vervolgens met twee doelpunten verantwoordelijk voor de ruime overwinning. The Spurs komen daarmee op gelijke hoogte met Chelsea en West Bromwich Albion en staan derde. Queens Park Rangers – Aston Villa 1-1Ook de tweede wedstrijd onder de nieuwe manager Harry Redknapp heeft een punt opgeleverd voor Queens Park Rangers. De ambitieuze hekkensluiter van de Premier League trad in Londen aan tegen Aston Villa, dat Ron Vlaar opnieuw moest missen vanwege een blessure.

Na het gelijkspel tegen Sunderland (0-0) bleef de ploeg van Redknapp in Birmingham steken bij 1-1. Villa kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van voormalig AZ-middenvelder Brett Holman, die later zou worden vervangen voor Karim El Ahmadi. Lang konden The Villans niet genieten want tien minuten later was het Paul Mackie de 1-1 maakte, en daarmee direct de eindstand bepaalde.

QPR blijft ondanks het behaalde punt de rode lantaarndrager van de Premier League met zes punten uit vijftien wedstrijden. De ploeg van manager Paul Lambert bezet na hetzelfde aantal wedstrijden de zestiende plaats met veertien punten.

West Bromwich Albion – Stoke City 0-1West Bromwich Albion verloor zaterdag verrassend met 1-0 van Stoke City en miste daardoor de kans om Chelsea te passeren op de ranglijst. Lange tijd leek het duel tussen West Brom en Stoke in een gelijkspel te eindigen, tot een kwartier voor tijd.

Namens The Potters was het invaller Dean Whitehead die de winnende treffer maakte en daarmee zorgde voor de derde overwinning op rij en de negende plaats in de competitie. De ploeg van manager Steve Clarke zakt door de nederlaag naar de vijfde plaats in de Premier League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.