'Felix Magath is geen moordenaar of Saddam Hoessein'

Reacties

Lewis Holtby vindt het een schande hoe zijn landgenoot en trainer Felix Magath na zijn aanstelling bij Fulham door Engelse media is geportretteerd. De Duitser werd zelfs vergeleken met de overleden Iraakse dictator Saddam Hoessein.

'Felix Magath is geen moordenaar of Saddam Hoessein'

De nietsontziende en fysieke aanpak van Magath is berucht, maar volgens Holtby is de beeldvorming van de trainer met wie hij ook bij Schalke 04 samenwerkte extreem overdreven. 'Sommige dingen die over hem gezegd en geschreven worden gaan gewoon te ver. Felix is geen moordenaar', aldus Holtby, die door Fulham in januari van Tottenham Hotspur werd gehuurd.

De vergelijkingen met Saddam Hoessein vindt Holtby zelfs absurd. 'Het is schandalig als je op die manier wordt neergezet. Je kunt het niet maken om hem Saddam te noemen', vervolgt de technicus. 'Natuurlijk houdt Felix van hard trainen, maar je moet zijn opvattingen respecteren. Hij is in Duitsland toch een paar keer kampioen geworden.'

Magath maakte zaterdag zijn debuut op de bank bij Fulham. Het uitduel met concurrent West Bromwich Albion leek drie punten op te leveren, maar mede door een slippertje van doelman Maarten Stekelenburg eindigde het duel in 1-1.

Door dat resultaat staat Fulham nog steeds laatste met 21 punten uit 27 duels. Volgens Magath moeten The Whites van hun laatste elf wedstrijden zes keer winnen om degradatie te ontlopen. Dit weekend ontvangt Fulham rivaal Chelsea, terwijl daarna het bezoek aan nummer negentien Cardiff City volgt. De formatie van Nederlanders Stekelenburg, John Heitinga en Chris David is al acht competitieduels op rij zonder zege. De laatste overwinning dateert van nieuwjaarsdag, toen West Ham United werd geklopt (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.